Στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στην τραγωδία των Τεμπών αναφέρθηκε σήμερα Σάββατο ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Σε ότι αφορά στην επίθεση που δέχθηκε ο Βαρουφάκης την καταδίκασε απόλυτα και ανέφερε ότι «η πολιτική βία δεν έχει χώρο σε καμιά δημοκρατία».

«Η Ελλάδα αυτή δεν μας εκφράζει»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, είπε ότι «ευθύνες υπάρχουν, δεν θα δείξουμε με το δάχτυλο στα παρελθόν για να αποδώσουμε ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλά θα αναλάβουμε εμείς την ευθύνη να αλλάξουμε τα πράγματα».

«Κάναμε προσπάθεια ανάταξης των ελληνικών σιδηροδρόμων, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας», είπε ο κ. Σκέρτσος και αναφέρθηκε στο σύστημα τηλεδιοίκησης και τις ενέργειες που έγιναν για να ολοκληρωθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση που το παρέλαβε με μόλις το 18% του έργου ολοκληρωμένο από την προηγούμενη, τονίζοντας ότι σε λίγους μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμο.

«Η Ελλάδα αυτή δεν μας εκφράζει. Η ευθύνη μας είναι να την αλλάξουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, δυστυχώς, είναι μια αφιλόξενη χώρα για τους νέους της, αυτό όμως αλλάζει σταδιακά».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Καραμανλή, είπε ότι, «αν και αυτονόητη, δεν είναι συνηθισμένη στη χώρα μας η αυθημερόν παραίτηση και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης», ενώ στο ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο κ. Καραμανλής, είπε ότι «αν θέλει να κριθεί από τους πολίτες θα πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα να το κάνει.

Πηγή: in.gr