«Ο κ. Τσίπρας τώρα γνωρίζει ότι το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δύο υποψηφίους του κόμματός του, που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, στη νέα του ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, με την οποία απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας».

Ο κ. Σκέρτος, μάλιστα, θέτει ένα ερώτημα που, όπως λέει, «αφορά τον ίδιο (σ.σ. τον κ. Τσίπρα) και όχι το κόμμα του: θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δύο υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά του;».

Και προσθέτει ότι, «προφανώς, το τι θα γίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη δεν αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε θα κρίνει τις εκλογές».

«Δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα»

«Αυτό που θα κριθεί όμως είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει στην επόμενη κοινοβουλευτική του ομάδα, εντός της ελληνικής Βουλής, δυο βουλευτές που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο και υποστηρίζουν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού», επιμένει ο κ. Σκέρτσος.

Όπως τόνισε, «η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, μια ώριμη Δημοκρατία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων, όπως και κάθε άλλου πολίτη που ανήκει σε μειονοτικές ομάδες ή κοινότητες».

«Όμως, δεν ανεχόμαστε παρεμβάσεις τρίτων χωρών στα εσωτερικά μας ζητήματα. Και αυτό θα έπρεπε να αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου», δήλωσε καταληκτικά.

Πηγή: in.gr