Αιχμές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού ότι τρέχει πίσω από τα γεγονότα, αφήνει ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και το απογευματινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τρέχει πίσω από τα γεγονότα

Σε παρέμβασή του στη βουλή ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ καταφέρεται εναντίον του πρωθυπουργού ότι δεν απαντά στο γιατί πεθαίνει τόσος κόσμος στην Ελλάδα όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ελάχιστους θανάτους.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σκανδαλίδης αφήνει επίσης αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα και της απάντησης που ετοιμάζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα με διαγγέλματα και αντί-διαγγέλματα».

Αναλυτικά τα όσα είπε για το θέμα ο Κώστας Σκανδαλίδης στη Βουλή:

«Είναι αδύνατο να μιλήσω σήμερα στη Βουλή και να μην αναφερθώ σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα σε ότι αφορά την πανδημία.

»Ένα ακόμα Διάγγελμα του Πρωθυπουργού, για πολλοστή φορά, θα ακούσουμε το απόγευμα. Με μια Κυβέρνηση που τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Στα ερωτήματα που έχουμε θέσει αυτές τις μέρες, και εγώ προσωπικά στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Βουλής, δεν απαντά.

Δεν απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα

»Δεν απαντά γιατί πεθαίνει τόσος κόσμος εδώ, όταν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν φθάσει σε ελάχιστους θανάτους. Ούτε η επιστημονική κοινότητα το εξηγεί, ούτε η Κυβέρνηση.

»Δεν απαντά γιατί η σημερινή περιγραφή από τις εφημερίδες δείχνει την εικόνα μιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε διάλυση. Υποβαθμίζεται συνεχώς το ΕΣΥ.

»Δεν απαντά γιατί δεν παίρνει μια απόφαση γενική για υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά.

»Δεν απαντά γιατί δεν παρεμβαίνει στην αδιάκοπη πολιτικολογία των επιδημιολόγων και στην επιστημολογία των υπουργών που ενσπείρουν σύγχυση, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και τρόμο σε κάθε ελληνικό σπίτι.

»Δεν απαντά σε αυτά τα ερωτήματα και έχει μόνο να δώσει παραινέσεις, συμβουλές και αποσπασματικά και ατελέσφορα μέτρα. Μόνο Διαγγέλματα.

»Και δε θέλω να σας πάω μακριά. Κοιτάχτε την σημερινή «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», μια κυβερνητική εφημερίδα. Τρεις γελοιογραφίες έχει, και οι τρεις σατιρίζουν και αποκαθηλώνουν τον Πρωθυπουργό για το σημερινό του διάγγελμα.

Ολοκληρωμένο σχέδιο και συνευθύνη

»Αλλά και από την άλλη μεριά, ακούω ότι προαναγγέλλεται αντί-Διάγγελμα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα με Διαγγέλματα και αντί-Διαγγέλματα.

»Δεν αξίζει αυτή η χώρα να γίνεται αποδέκτης αυτής της κατάστασης, αυτής της πολιτικής. Το ερώτημα που έχει κάθε πολίτης είναι πότε επιτέλους θα συζητήσουμε οι πολιτικές δυνάμεις ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο που να πατά στα πραγματικά γεγονότα. Να πάρουμε τη συνευθύνη μας, για να μπορέσουν να λυθούν και άλλα προβλήματα που διχάζουν σήμερα την ελληνική κοινωνία.

»Πότε; Το σκέφτεται αυτό η Κυβέρνηση; Θα φέρει κάποια πρόταση κάποια φορά; Την έχουμε εγκαλέσει επανειλημμένα για αυτό».

Διαβάστε επίσης: Αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ για τον Ποινικό Κώδικα – Υπερψηφίζει ο Λοβέρδος, «παρών» η επίσημη θέση του κινήματος

Πηγή: in.gr