Ασπίδα προστασίας στον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη για το ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε – σύμφωνα με τις καταγγελίες Καλογρίτσα – γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών του 2016 επέλεξε να υψώσει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες, στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Ο τέως πρωθυπουργός αντί να απαντήσει στην ουσία των καταγγελιών που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα, επέλεξε για μία ακόμη φορά να ταυτιστεί πλήρως με τον Νίκο Παππά και να μιλήσει – όπως κάνει κάθε φορά που πιέζεται πολιτικά – για λάσπη που εκτοξεύει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχικές καταγγελίες που είχαν γίνει από τον Χρήστο Καλογρίτσο, γνωστό ως «κόκκινο εργολάβο»  ανέφερε ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC του Σάμερ Χούρυ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Όταν μάλιστα είχε ερωτηθεί  ποιο είναι το «White House», η απάντηση έδειχνε το Μέγαρο Μαξίμου  και τον Νίκο Παππά.

Ο κ. Τσίπρας είχε προϊδεάσει για την τακτική που θα ακολουθήσει στο θέμα των αποκαλύψεων με το Νίκο Παππά ήδη από την Κυριακή, λέγοντας ότι δεν έχει μάθει να λειτουργεί ως χωροφύλακας ή παιδονόμος.

Με τη χθεσινή του ομιλία ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντί να μιλήσει για την… ταμπακιέρα επιχειρηματολόγησε με μισόλογα για όλα καταγγέλλονται. Και προφανώς η κάλυψη στην παρούσα φάση προς το πρόσωπο του Νίκου Παππά ήταν μονόδρομος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινούσε μία νέα επίθεση από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία θα έβαζαν ευθέως στο κάδρο της υπόθεσης και τον ίδιο τον Τσίπρα με δεδομένο ότι ήταν πρωθυπουργός την επίμαχη περίοδο που αφορούν οι καταγγελίες .

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος και χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Νίκο Παππά, τόνισε ότι «οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω».

Μάλιστα κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να αντεπιτεθούν πολιτικά και να υψώσουν συλλογικό ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα άλλωστε, οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν στόχο τα στελέχη αλλά το ίδιο το κόμμα και την παράταξη.

«Γιατί πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο. Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι να ζουν» είπε για να προσθέσει.

«Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Και τελικά να σπείρουν την απογοήτευση στην κοινωνία, έτσι που να παραδοθεί στις ορέξεις τους χωρίς αντίσταση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας προσπερνώντας έτσι τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων για όλα όσα φέρεται να έγιναν το 2016 με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Ψάχνουν» τον White Porscha – Έρχεται εισαγγελική έρευνα

Η ιστορία πάντως με τις καταγγελίες Καλογρίτσα φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια καθώς δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα.

Μετά τη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα κατά των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας CCC με τους οποίους – όπως υποστήριξε – είχε συνάψει εικονική συμφωνία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, ο εισαγγελέας – όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ – έχει τη δυνατότητα να εξετάσει αυτεπαγγέλτως το σύνολο των καταγγελιών, που ξεπερνούν τα όρια μιας ιδιωτικής διαφοράς αστικής φύσεως.

Ένα από τα ερωτήματα που θα πρέπει αν απαντηθεί άλλωστε, είναι τι σημαίνει ο κωδικός «White Porscha».

Η ΝΔ ζητά απαντήσεις για το ρόλο Παππά στην υπόθεση

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως, η χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο και η προσπάθειά του να προσπεράσει την ουσία των καταγγελιών, μόνο απαρατήρητη δεν έμεινε από τη ΝΔ η οποία, όσο περνούν οι μέρες και δεν δίνονται απαντήσεις  τόσο ζητά από τον τέως πρωθυπουργό να μιλήσει επί της ουσίας.

«Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του. Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Έλληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας» τόνισε η ΝΔ σε υψηλούς τόνους.

Αντί να πάρει αποστάσεις, πρόσθεσε,  φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

«Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται» αναφέρει το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος.

Η αποπομπή Παππά είναι μονόδρομος λέει ο Μητσοτάκης

Στο θέμα των αποκαλύψεων είχε μιλήσει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας επί της ουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί ενώ σημείωσε ότι η «αποπομπή Παππά είναι μονόδρομος».

«Το 2016 επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια απόπειρα χειραγώγησης του τηλεοπτικού τοπίου αλλά είναι καινούρια όλα αυτά; Είχα μιλήσει γι’ αυτά στην Βουλή από τότε και το σχέδιό τους δεν υλοποιήθηκε γιατί υπήρχαν θεσμικά αντίβαρα όπως το ΣτΕ», είπε ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη (ΣΚΑΪ).

«Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις ζοφερές ιστορίες είναι η ίδια η ενίσχυση των θεσμών και της δημοκρατίας, είπε ακόμα. Η δημοκρατία μας σήμερα είναι πιο στέρεη και πιο ισχυρή, είπε ακόμα και αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του συντάγματος.

Το δικό μου όραμα είναι να κοιτάζω στο μέλλον και να διασφαλίζω ότι οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση να φτάνει στα αρμόδια όργανα.

Υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο τέως πρωθυπουργός δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για τον στενότερο συνεργάτη του. Το οφείλει ο κ. Τσίπρας και στους δικούς του υποστηρικτές. Περιμένω να ακούσω από τον κ. Τσίπρα τι έχει να πει. Η αποπομπή Παππά νομίζω ότι είναι μονόδρομος. Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

Πηγή: in.gr