Copyright: Pablo Larrain

Η ταινία «Maria» του Πάμπλο Λαραΐν, με πρωταγωνιστή την Αντζελίνα Τζολί, παρουσιάζει την ιστορία της Μαρία Κάλλας, της μεγαλύτερης σοπράνο του 20ού αιώνα. Η ταινία εστιάζει στις τελευταίες ημέρες της ζωής της, καθώς αναπολεί τη λαμπερή αλλά και ταραχώδη καριέρα της και προσπαθεί να διαχειριστεί το βάρος της φήμης και της κληρονομιάς της. Μέσα από την ερμηνεία της Τζολί, αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της και οι προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της ζωής της. Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, υποψήφιος για Όσκαρ και με διακρίσεις σε Κάννες, Βενετία και Βερολίνο, μας μεταφέρει στα βάθη μιας μυθικής φιγούρας, που έρχεται αντιμέτωπη με τη θνητότητα και το φάντασμα ενός αξεπέραστου μεγαλείου.

Η ταινία σηματοδοτεί την έναρξη του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στο Ολύμπιον. Πέρα από την αναδρομή στην καριέρα της Κάλλας, η ταινία περιλαμβάνει μαγευτικές όπερες και κομβικά επεισόδια της ζωής της, όπως τα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η θυελλώδης σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, κατά την τελετή λήξης του φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί η ταινία «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Τίλντα Σουίντον και Μάικλ Σάνον, και εξερευνά την κατάσταση ενός κόσμου που έχει υποστεί περιβαλλοντική καταστροφή και η Γη έχει γίνει μη κατοικήσιμος πλανήτης. Η ιστορία ακολουθεί την προσπαθειά τριών χαρακτήρων να διατηρήσουν την ελπίδα και την κανονικότητα τους, έως την άφιξη ενός νέου ατόμου που ανατρέπει τη ρουτίνα τους.

Το «The End» συνδυάζει στοιχεία μαύρης κωμωδίας, επιστημονικής φαντασίας και ψυχολογικού θρίλερ, και θίγει κρίσιμα ζητήματα όπως η εθελοτυφλία των προνομιούχων και η ευθύνη απέναντι στις επιλογές τους. Η ταινία, στην οποία οι Τζόσουα Σμιντ και Τζόσουα Οπενχάιμερ υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Δεκεμβρίου 2024 από την εταιρεία διανομής Weird Wave.

Πηγή: ethnos.gr