Το σίκουελ του «Joker» με τίτλο «Τρέλα για Δύο» έρχεται στα σινεμά, τερματίζοντας το διάστημα πρεμιέρων που είχε ξεκινήσει. Στις αίθουσες σε όλη τη χώρα, ο κόσμος θα παρακολουθήσει την ταινία του Τοντ Φίλιπς, με τους Χοακίν Φίνιξ και Λέιντι Γκάγκα. Παράλληλα, προβάλλεται το οικογενειακό animation «Μικροί Ήρωες σε Δράση» και γίνεται επανέκδοση του ιστορικού δράματος «Τα 13 Τριαντάφυλλα».

Στο «Joker: Τρέλα για Δύο», πέντε χρόνια μετά το πρώτο φιλμ, ο Τοντ Φίλιπς επιστρέφει με μια ταινία που εξερευνά την ευθύνη του Τζόκερ στην κοινωνία της Γκόθαμ. Ο Άρθουρ Φλεκ αντιμετωπίζεται ως ένας τιμωρός, με πολλές ερωτήσεις να προκύπτουν για την ψυχολογική του κατάσταση και τη σχέση του με τους άλλους χαρακτήρες.

Αυτό το φιλμ συνδυάζει στοιχεία μιούζικαλ με έντονα κοινωνικά μηνύματα. Μάλιστα, η ταινία κινείται ανάμεσα σε ένα κλασικό μιούζικαλ και ένα δικαστικό δράμα. Ο Άρθουρ Φλεκ βρίσκεται σε ψυχιατρικό άσυλο, περιμένοντας τη δίκη του για πέντε φόνους και αναμετράται με τη σχιζοφρένειά του. Εν μέσω αυτής της διαδικασίας, γνωρίζει την Χάρλεϊ Κουίν, μια γυναίκα που φαίνεται να τον λατρεύει.

Ωστόσο, η χρηματοδότηση συχνά αλλοιώνει την καλλιτεχνική έμπνευση. Οι παραγωγοί της Warner Bros ήθελαν ένα σίκουελ, παρά τις αρχικές αμφιβολίες του Φίλιπς. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλάνο που μπορεί να εκπλήξει αλλά ταυτόχρονα και να προκαλέσει αμηχανία στο κοινό που περιμένει μια συνέχεια στην επιτυχία του πρώτου «Joker».

Η ταινία περιλαμβάνει πολυάριθμα μουσικοχορευτικά νούμερα, ωστόσο δεν καταφέρνουν όλοι να εντυπωσιάσουν, καθώς ορισμένες σκηνές δείχνουν διεκπεραιωμένες. Το σενάριο αναζητά ισορροπίες αλλά χάνει σε ένταση και βάθος. Το φινάλε της ταινίας παραμένει αναμενόμενο και το δράμα περιορίζεται στα στοιχειώδη. Η ερμηνεία του Φίνιξ είναι εντυπωσιακή και πάλι, αλλά μερικές φορές επισκιάζει την παρουσία της Λέιντι Γκάγκα.

Από την άλλη, «Μικροί Ήρωες σε Δράση» είναι μια διασκεδαστική οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων. Μέσα από την περιπέτεια δύο ορφανών παιδιών που αναζητούν ένα σπίτι, προβάλλει θετικά μηνύματα όπως η αξία της φιλίας και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Αν και έχει καλή διάθεση, δεν καταφέρνει να προσφέρει κάτι το πρωτότυπο.

Στην επανέκδοση του «Τα 13 Τριαντάφυλλα», η ταινία θυμίζει τις φρικαλεότητες του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο, εστιάζοντας σε δεκατρείς γυναίκες που καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία της ανταρσίας.

Πηγή: ethnos.gr