Bitter September (Χάλκινος Φοίνικας μicro) της Σοφίας Φαραντάτου σε ελληνική πρεμιέρα για τη διαχείριση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου

Το Beyond Borders – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, ύστερα από την επιτυχημένη 9η έκδοσή του, προγραμματίζει μια σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024. Σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, το φεστιβάλ θα προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία στους θεατές της γειτονικής χώρας να παρακολουθήσουν τις βραβευμένες ταινίες της 8ης έκδοσής του, καθώς και επιλεγμένα ντοκιμαντέρ από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ).

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες που διακρίθηκαν στην 8η έκδοση του φεστιβάλ, αναδεικνύοντας λιγότερο γνωστές πτυχές της Ιστορίας, αλλά και την κοινωνική και καλλιτεχνική τους αξία. Όπως τόνισε η Ειρήνη Σαρίογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, η παρουσία του Beyond Borders στην Κωνσταντινούπολη είναι μια διαρκής επιθυμία τόσο της διοργάνωσης όσο και του κοινού που δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Καστελλόριζο: «Θέλουμε να δείξουμε πως ο πολιτισμός και ο διάλογος μπορούν να γεφυρώνουν κόσμους και πολιτισμούς».

Η συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης ακολουθεί το μνημόνιο συνεργασίας με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας στην Αθήνα. Για πρώτη φορά, οι βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν και στην Κωνσταντινούπολη, στοχεύοντας στο ευρύτερο διεθνές κοινό. «Πολλές από αυτές προβάλλονται σε ελληνική, διεθνή και παγκόσμια πρεμιέρα, και αξίζει να τις δει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Σας περιμένουμε για τρεις κινηματογραφικές βραδιές με αέρα Καστελλορίζου», δήλωσε η Σαρίογλου.

Το ψηφιακό πρόγραμμα του τριημέρου είναι διαθέσιμο, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Πηγή: ethnos.gr