Halloween (Copyright: Unsplash)

Ο Οκτώβριος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνώνυμος με το Halloween στη χώρα μας, μια γιορτή όπου τα παιδιά βγαίνουν στους δρόμους ντυμένα με τρομακτικές στολές και ρωτούν «Κέρασμα ή Φάρσα;». Το Halloween, που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου, σχετίζεται με την «Ημέρα των Νεκρών», η οποία είναι συνδεδεμένη με την ημέρα των Αγίων Πάντων, εν προκειμένω την 1η Νοεμβρίου.

Εάν εσείς δεν είστε της εξόδου και επιθυμείτε να μπείτε στο πνεύμα της ημέρας, ο κινηματογράφος προσφέρει πληθώρα ταινιών για να επιλέξετε. Ακολουθούν 10 επιλογές που θα μπορούσαν να σας τρομάξουν ή και να σας κάνουν να γελάσετε.

Η ταινία «Οι Τρεις Γυναίκες» (Hocus Pocus) του Κένι Ορτέγκα είναι μια κωμωδία τρόμου που θα σας μεταφέρει στο κλίμα του Halloween. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον Μαξ, έναν έφηβο που ανασταίνει τρεις μάγισσες, τις αδελφές Σάντερσον. Με την βοήθεια μιας φίλης του, ενός φιλικού ζωντανού νεκρού και μιας ομιλούσας μαύρης γάτας, προσπαθεί να τις σταματήσει. Η ταινία διατίθεται στο Disney+.

Στη συνέχεια έχουμε τον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» (Nightmare Before Christmas), ένα διάσημο μιούζικαλ του Τιμ Μπάρτον. Ο Τζακ Σκέλλινγκτον, βασιλιάς της Πόλης του Χάλλογουιν, ανακαλύπτει τη Χριστουγεννιάτικη πόλη και αποφασίζει να αλλάξει τη γιορτή του. Όμως, η προσπάθειά του να αναβιώσει τις χριστουγεννιάτικες γιορτές δεν πάει όπως την είχε προγραμματίσει. Η ταινία είναι επίσης διαθέσιμη στο Disney+.

Η κλασσική ταινία τρόμου «Η νύχτα με τις μάσκες» (Halloween) του Τζον Κάρπεντερ είναι μια από τις πιο εμβληματικές. Η ιστορία ακολουθεί τον μανιακό δολοφόνο Μάικλ Μάγιερς, ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του για να καταδιώξει την Laurie Strode. Η ταινία καθόρισε το είδος του τρόμου με τη μουσική και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε.

Μια ακόμη δημοφιλής ταινία είναι ο «Σκαθαροζούμης» (Beetlejuice) του Τιμ Μπάρτον. Το φιλμ αφηγείται τη ζωή ενός πρόσφατα πεθαμένου ζευγαριού που προσπαθεί να τρομάξει μια νέα οικογένεια που μετακόμισε στο σπίτι τους, καλώντας έναν πονηρό βιοεξορκιστή για βοήθεια.

Για τους μικρούς θεατές, ιδανική είναι η ταινία «Κάσπερ, το φαντασματάκι» (Casper). Ακολουθεί τις περιπέτειες του Δρ. Χάρβεϊ και της κόρης του, καθώς προσπαθούν να εξορκίσουν το σπίτι από τον φιλικό Κάσπερ και τους θείους του.

Αξιοσημείωτη είναι και η «Οικογένεια Άνταμς» (The Addams Family), μια υπερφυσική κωμωδία που παρουσιάζει τη ζωή της πιο παράδοξης οικογένειας, η οποία μπλέκεται σε πολλές ανατροπές γύρω από έναν εξαφανισμένο θείο.

Όλες αυτές οι ταινίες προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και είναι σίγουρο ότι θα σας βάλουν στο κα Halloween κλίμα.

Πηγή: ethnos.gr