Κάτοικοι από διάφορα χωριά στις Σέρρες έχουν ξεσηκωθεί απέναντι στη δημιουργία λατομείου γρανίτη στην περιοχή του Λαϊλιά, στη θέση Χέρσο, της τοπικής κοινότητας Αχλαδοχωρίου, καθώς θεωρούν ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον.

Μάλιστα, πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι η δημιουργία λατομείου θα λειτουργήσει αρνητικά τόσο στο οικοσύστημα όσο και στον βιοπορισμό τους.

Δείτε ρεπορτάζ από την ΕΡΤ

Η περιοχή είναι μέσα σε Natura

Πρόκειται για μια περιοχή παρθένου δάσους, εντός ζώνης Natura 2000 «Όρη Βροντούς – Λαΐλιάς», ενώ από το 1997, η περιοχή του ορεινού όγκου του Λαϊλιά, με απόφαση του τότε ΥΜΑΘ, χαρακτηρίστηκε ως «Ως Ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους» περιοχή.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τεράστιο οικολογικό έγκλημα, καθώς μία τέτοια εκμετάλλευση, θα επιφέρει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε μία περιοχή που φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, θα επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα ακυρώσει όλες τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες, όπως γεωργία, μελισσοκομία και αγροτουρισμό.

Για το ενδεχόμενο λειτουργίας λατομείου στον Λαϊλιά, ψηφίσματα διαμαρτυρίας εξέδωσαν δημοτικά συμβούλια και περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο: Ντόμινο Αλλαγών 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr