Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ακόμα ένα βίντεο με κατάρρευση κτιρίου μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ την περασμένη Δευτέρα (6/2), σε Τουρκία και Συρία. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 46.000 και στις δύο χώρες με την πλειοψηφία τους να είναι στην Τουρκία, ενώ συγκλονίζουν ιστορίες ανθρώπων που σώθηκαν και βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια δεκάδες ώρες μετά.

Ένα από τα τελευταία βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, είναι αυτό που «τράβηξε» ένας κάτοικος στα Άδανα από το παράθυρο του σπιτιού του. Σε αυτό, φαίνεται ένας πανύψηλος μιναρές να καταρρέει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Δείτε το βίντεο

Θαύματα ζωής ακόμα και 12 ημέρες μετά τον σεισμό

Δώδεκα ημέρες μετά τον σεισμό, εργάτες από το Κιργιστάν κατάφεραν να σώσουν μια πενταμελή οικογένεια Σύρων από τα ερείπια ενός κτηρίου στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια) στη νότια Τουρκία.

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, ανασύρθηκαν ζωντανοί. Η μητέρα και ο πατέρας επέζησαν όμως το παιδί πέθανε αργότερα από αφυδάτωση, ανέφερε το συνεργείο διάσωσης. Η μεγαλύτερη αδελφή και το δίδυμο αδελφάκι του δεν τα κατάφεραν. «Ακούσαμε φωνές την ώρα που σκάβαμε σήμερα πριν από μία ώρα. Όταν βρίσκουμε ανθρώπους που είναι ζωντανοί χαιρόμαστε πάντα», δήλωσε στο Reuters ο Ατάι Οσμάνοφ, μέλος του συνεργείου διάσωσης.

Δέκα ασθενοφόρα περίμεναν σε έναν δρόμο εκεί κοντά ο οποίος αποκλείστηκε από την κυκλοφορία ώστε να επιτραπεί η εργασία των συνεργείων διάσωσης. Οι εργάτες ζήτησαν απ΄ όλους απόλυτη ησυχία καθώς οι ομάδες σκαρφάλωναν πιο πάνω στην κορυφή των ερειπίων του κτηρίου όπου βρέθηκε η οικογένεια για να ακούσουν τυχόν περισσότερους θορύβους χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό ανιχνευτή.

Καθώς οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονταν ένας εργάτης φώναξε μέσα στα ερείπια: «Πάρε βαθιά αναπνοή αν μπορείς να ακούσεις τη φωνή μου». Οι εργάτες σταμάτησαν αργότερα τις επιχειρήσεις έρευνας καθώς εκσκαφείς έφθασαν για να καθαρίσουν τα μπάζα.

Πηγή: in.gr