Σεισμική δόνηση σημειώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στη Ραφήνα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 6,8 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ραφήνας.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Μιλώντας στο in.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας πως προς το παρόν δεν προκαλεί κάποια ανησυχία.

Ωστόσο, υποστήριξε πως είναι νωρίς ακόμη και θα πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν κάποιοι μικρότεροι μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στην περιοχή υπάρχει ρήγμα μικρών διαστάσεων, το οποίο έχει δώσει κατά το παρελθόν παρόμοιου μεγέθους σεισμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, υπογράμμισε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως είπε στο in.gr, η περιοχή έχει δώσει μικρούς σεισμούς κατά το παρελθόν. «Κάνει συχνά – πυκνά σεισμούς αλλά περιορίζεται σε μικρά μεγέθη».

Τόνισε, δε, πως έγινε ιδιαίτερα αισθητός, καθώς σημειώθηκε κοντά σε οικιστικό συνοικισμό και λόγω του μικρού βάθους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr