Επιστολή για την προστασία και διάσωση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, απέστειλε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Στην επιστολή, ο κ. Δανιηλίδης χαρακτηρίζει το δάσος «μπαρουταποθήκη», η οποία κινδυνεύει να ανατιναχθεί, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την «άμεση απομάκρυνση των ξερών κλαδιών και τον καθαρισμό των υπολειμμάτων της υλοτομίας».

Υπογραμμίζει ότι «κανένα σχέδιο αντιπυρικής προστασίας δεν μπορεί να προωθηθεί αποτελεσματικά, υπό αυτές τις συνθήκες» και ζητάει «επείγουσα και γενναία χρηματοδότηση των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση και προστασία του δάσους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης προώθησης των έργων καθαρισμού».

Ο κ. Δανιηλίδης σημειώνει ότι «θα είναι κρίμα αντί να προλάβουμε τον κίνδυνο, να τρέχουμε πίσω από αυτόν και την δύσκολη ώρα να παρακολουθούμε την καταστροφή, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουμε», και προσθέτει ότι «δυστυχώς, μέχρι στιγμής, όλες οι ενέργειες προχώρησαν με πολύ αργά βήματα, ελάχιστα συνεργεία, περιορισμένη χρηματοδότηση και πολλές καθυστερήσεις».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr