Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street χθες Δευτέρα, ενισχυμένοι από τη μετοχή της Tesla και τις μετοχές του τραπεζικού τομέα, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην εταιρική κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου και στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων.

Στην κορυφή

Οι κλάδοι των χρηματοοικονομικών, επικοινωνίας και ακινήτων βρέθηκαν στην κορυφή των αποδόσεων των 11 κλάδων που συνθέτουν τον δείκτη S&P 500.

Η μετοχή της Tesla συνέβαλε σημαντικά στα κέρδη των δεικτών S&P 500 και Nasdaq. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk υποστήριξε την αθωότητά του στην υπόθεση-σκάνδαλο της SolarCity.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,36% ή 126,02 μονάδες στις 34.996,18 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdsaq κατέγραψε κέρδη 0,21% στις 14.733,24μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,35% στις 4.384,63 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές JPMorgan Chase και Goldman Sachs κινήθηκαν ανοδικά, καθώς αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ωθώντας τον δείκτη Dow σε επίπεδα ρεκόρ.

Ανησυχούν…

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τις ανακοινώσεις εταιρικών κερδών τριμήνου αναζητώντας ενδείξεις για τη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ, με τα κέρδη ανά μετοχή του δεύτερου τριμήνου για τις εταιρείες S&P 500 να αναμένεται να αυξηθούν κατά 66%, σύμφωνα με τα στοιχεία IBES του Refinitiv.

Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο περίπου 17% από την αρχή του έτους, γεγονός που κάνει ορισμένους επενδυτές να αναρωτιούνται για πόσο καιρό μπορεί ακόμα να διαρκέσει το ράλι της Wall Street, ανησυχώντας για πιθανή κάμψη.

Πηγή: ot.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr