Σε αργία τέθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, Χρυσόστομος, μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη το 1981.

Η μαραθώνια Ιερά Σύνοδος, η οποία διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, σύμφωνα με κυπριακά Μέσα, έθεσε τον Χρυσόστομο σε αργία μέχρι την εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο και εξουσιοδότησε επίσης τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο όπως εφαρμόσει τα όσα προνοούνται για τη μεταστέγαση και τα δικαιώματά του.

Σύμφωνα με το philenews.gr, το πρωί οργανώσεις πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή, απαιτώντας την καθαίρεση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου. Συγκεκριμένα στον χώρο βρέθηκαν οι οργανώσεις ΠΟΓΟ, Δίκτυο ενάντια στη βία κατά των γυναικών, καθώς και το Κόμμα για τα Ζώα.

Την κλείδωσε στο γραφείο του

Όπως κατέθεσε η γυναίκα πριν από λίγους μήνες, είχε επισκεφθεί πέντε φορές στο γραφείο του τον Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει επίδομα ως ορφανή, εξαιτίας του θανάτου του πατέρα της. Κατά τα λεγόμενά της, την πέμπτη φορά, ο ιερέας την κλείδωσε στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα.

Ασχολήθηκε και με το Pride η Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε και με την παρουσίαση παραποιημένων εικόνων της Θεοτόκου και Αγίων καθώς επίσης και με φωτογραφίες ηρώων του ελληνικού έθνους κατά τη διάρκεια της παρέλασης υπερηφάνειας, οι οποίες, όπως αναφέρει, δείχνουν μέγιστη ασέβεια προς τα ιερά και τα όσιά μας και συνιστούν ύβριν προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η Ιερά Σύνοδος καλεί τον λαό «να επιδείξει την αποστροφή του προς τέτοιες καταστάσεις, μένοντας πιστός στα όσα παραλάβαμε από τους προγόνους μας».

Πηγή: in.gr