Στην εκδήλωση του Politico, Health Care Summit 2021, μίλησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς και αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού στην Ευρώπη, ενώ έκανε νέα έκκληση σε όσους δεν το έχουν πράξει να κάνουν το εμβόλιο.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της Ειρήνης Ζαρκαδούλα για την ΕΡΤ, σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ο κ. Σχοινάς, σημείωσε ότι «η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην πανδημία ήταν μια ιστορία επιτυχίας. Τώρα έχουμε πάνω από 75% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα είχε συμβεί χωρίς αυτό το ποσοστό εμβολιασμού».

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, αλλά και των νέων αποφάσεων για θεραπείες.

Σε ποιες χώρες υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

«Αλλά ναι υπάρχει πρόβλημα σε πέντε κράτη μέλη, τις τρεις Βαλτικές, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το επίπεδο εμβολιασμού είναι ακόμη πολύ χαμηλό και αυτό δημιουργεί πρόβλημα, ένα πρόβλημα το οποίο χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει πρώτα να το αντιμετωπίσουμε σε τοπικό επίπεδο με τη βοήθεια των εθνικών κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών» συμπλήρωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει με το να μοιραστεί τις καλύτερες πρακτικές, όπως επισήμανε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η συνολική επιτυχία της ΕΕ στη διαχείριση της πανδημίας δεν πρέπει να δημιουργεί την ιδέα του εφησυχασμού ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν μόνα τους. Δεν έχουμε βγει ακόμη από την κρίση, υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε και ειδικά σε αυτές τις περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός είναι χαμηλός. Το μήνυμά μου είναι εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε».

Πηγή: in.gr