Στη διάθεση νέας πίστωσης ύψους 2,9 εκατ. ευρώ προχώρησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς υπέγραψε την 5η Απόφαση Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή πληρωμής των δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 47.764.236,13 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο στόχος των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1 για το έτος 2021, που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά ξεπεράστηκε, αφού το συνολικό ποσό πληρωμών ανέρχεται στα 10.818.113 ευρώ.

«Με τη νέα πίστωση που υπογράψαμε, ξεπερνάμε τον ετήσιο στόχο πληρωμών των Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ 2014-2020 που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΥπΑΑΤ για την Περιφέρειά μας. Οι επενδύσεις για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων ενισχύουν την περιφερειακή μας οικονομία και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου και εισοδήματος», τόνισε με αφορμή τη νέα έγκριση πίστωσης για την πληρωμή των δικαιούχων ο περιφερειάρχης.

Πηγή: in.gr