Το ηθικό πλεονέκτημα για τα στελέχη της Αριστεράς που επικαλέστηκε την Κυριακή στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως θολώνει επικίνδυνα τουλάχιστον για ορισμένα από αυτά, μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για το ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε ένας εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις έχουν φέρει σε αμηχανία τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  δημιουργώντας ταυτόχρονα μία σειρά από ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν πρωτίστως από τον Νίκο Παππά αλλά και από τον τον Αλέξη Τσίπρα,  καθώς η Αντιπολίτευση αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη ζητούν επιτακτικά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πει εάν γνώριζε τα όσα φέρεται να έγιναν την περίοδο του 2016 προκειμένου να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Κατά πόσον δηλαδή ευσταθούν οι καταγγελίες ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας  έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House» δηλαδή του Μεγάρου Μαξίμου 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC του Σάμερ Χούρυ, ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Σιωπητήριο από Τσίπρα – Παππά

Το γεγονός ότι τρία 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών του «κόκκινου εργολάβου» για τον υπόγειο ρόλο του Νίκου Παππά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών δεν υπάρχουν απαντήσεις δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζητούν  από τον στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού, όσο και από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν.

Μετά τις αποκαλύψεις για τον συντονισμό που υπήρχε από το «White House» ή αλλιώς το Μέγαρο Μαξίμου, χθες, υπήρξαν νέες αποκαλύψεις καθώς φαίνεται πως κινούσε τα νήματα η «Whita Porsha». Η νέα αποκάλυψη από πλευρά Καλογρίτσα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ η οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του και να δώσει απαντήσεις για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια «White Porsca».

Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη» από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα» επισημαίνει η ΝΔ βάζοντας εμμέσως στο κάδρο των ευθυνών και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλος από τις αποκαλύψεις

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι φωνές κυβερνητικών στελεχών αλλά και από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών, ενώ προτρέπουν τον κ. Παππά να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Είναι σημαντικό να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης , εκτιμώντας ταυτόχρονα  πως η Δικαιοσύνη έχει επαρκή στοιχεία για να ασχοληθεί με την υπόθεση και να καταδείξει αν πράγματι υπήρξαν όσα καταγγέλλονται.

Την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα προκρίνουν αρκετά στελέχη της Αντιπολίτευσης κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρήσει με μεθόδους παρακράτους να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης.

Πολιτικός σεισμός από τις καταγγελίες του «κόκκινου εργολάβου»

Χθες, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τονίζοντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του.

Ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρεται στη συμφωνία με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκ ευρώ για να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αναφορά σε γνώση κυβερνητικών παραγόντων προκύπτει από την μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας ο επιχειρηματίας, στην οποία περιγράφει με λεπτομέρειες, προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία του με την CCC ήταν εικονική.

Σε απόσπασμα της μήνυσης αναφέρεται:

«Οπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας».

Για τα 25 εκατ. συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο της άνω αφανούς εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 25.000.000€, έναντι του οποίου η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κατέβαλε το ποσό των 3.000.000€, με τον άνω επιλεγέντα από μέρους της τρόπο, ήτοι μέσω της σύλληψης της ιδέας ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους της θυγατρικής της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα – ο οποίος ήταν αυτός που είχε υποδειχθεί ως συνομιλητής και πράγματι συνομιλούσε στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία με τον 2ο εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)- να υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως στον κατασκευαστικό κλάδο, τυπικά προς «κάλυψη» της «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με την άνω θυγατρική της – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για καταβολή του υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη  από την Προκήρυξη  του άνω Διαγωνισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη μήνυση του κ. Καλογρίτσα:

Miisi_CCC_Draft04

Πηγή: in.gr