Ο Μο Σαλάχ άφησε το 2017 την Ρόμα και την Ιταλία, για να μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Μια συνεργασία που έμελλε να αποδειχθεί αρκετά αποδοτική και για τις δύο πλευρές με τους «Reds» να προσθέτουν στο  δυναμικό τους έναν παίκτη που δεν σταματάει να φορτώνει τις αντίπαλες άμυνες εδώ και πέντε χρόνια σε Αγγλία και Ευρώπη και τον Αιγύπτιο να απογειώνει την καριέρα του.

Άλλωστε τα 150 τέρματα που έχει πετύχει με την φανέλα της Λίβερπουλ, τον έχουν κατατάξει στην δεύτερη θέση των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, πίσω μονάχα από τον θρυλικό Ρότζερ Χαντ. Η επίδοση αυτή τον έφερε ακόμα και να διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο το 2021, ωστόσο το γεγονός πως κατέληξε στην 7η θέση, φαίνεται πως τον «πλήγωσε» αρκετά.

«Ήμουν σοκαρισμένος, δεν υπήρχε άτομο στον κόσμο που να περίμενε πως θα ερχόμουν 7ος. Δεν αισθάνομαι πως υπήρχε κάποια θεωρία συνωμοσίας αλλά υπάρχουν κάποιες χώρες που δεν ξέρω πώς επιλέγουν», τόνισε ο Σαλάχ.

Ενώ πρόσθεσε: Εάν ρωτήσετε οποιονδήποτε Αιγύπτιο πριν από 6-7 χρόνια εάν θα υπήρχε κάποιος παίκτης που θα μπορούσε να είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, θα απαντούσαν αρνητικά.

Εάν πεθάνω τώρα, θα έχω πετύχει αρκετά πράγματα τα οποία ονειρεύτηκα».

Πηγή: in.gr