Επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο της πρεσβείας της Πολωνίας, στο Ψυχικό, το βράδυ της Παρασκευής.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανάρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια ενάντια στον νόμο που απαγορεύει τις εκτρώσεις στην Πολωνία. Μάλιστα, ανέβηκε και σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Το κείμενο που δημοσίευσαν το Facebook:

Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες με κάποια οικονομική ευχέρεια φεύγουν από την Πολωνία για να κάνουν έκτρωση, ενώ όσες δεν έχουν αυτή την ευχέρεια οδηγούνται σε κομπογιανίτες και παράνομα ιατρεία. Οσες καταφεύγουν στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχουν τύχη.

Το Νοέμβριο έγινε γνωστό οτι μια 30χρονη έγκυος πέθανε από σηψαιμία γιατί οι γιατροί φοβήθηκαν να κάνουν έκτρωση παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Αυτή είναι η πραγματικότητα σε όλο και περισσότερες χώρες, παλιές και νέες, του κάποτε αποκαλούμενου «ελεύθερου κόσμου» στην Δύση. Και αυτή η πραγματικότητα επεκτείνεται. Η αστική δημοκρατία δείχνει την προσαρμοστικότητά της και μπορεί να ενσωματώνει άνετα και ακομπλεξάριστα τις φασιστικές πρακτικές.

Πηγή: in.gr