«Ακροδεξιοί, και όχι η Ρωσία, είναι αυτοί που τρομοκρατούν τους κατοίκους της Μαριούπολης» ισχυρίζεται η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δίνοντας συνέχεια στο θέμα των νεκρών Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου από την πρώτη στιγμή η ρωσική πρεσβεία έκανε λόγο για «εθνικιστικά τάγματα νεοναζί που εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων» -αρνούμενη τις κατηγορίες της ελληνικής πλευράς για τον άδικο χαμό των αμάχων- με νέα ανάρτηση επαναλαμβάνει πως η Ρωσία δεν είναι υπεύθυνη γι’ αυτό.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως «σύντομα θα λάμψει η αλήθεια για τους ακροδεξιούς που από το 2014 τρομοκρατούσαν τους Ρωσόφωνους του μαρτυρικού Ντονμπάς, με την ανοχή της Δύσης, και σήμερα τρομοκρατούν όλους, πρωτίστως τους κατοίκους της Μαριούπολης».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Σύντομα θα λάμψει η αλήθεια για τους ακροδεξιούς που από το 2014 τρομοκρατούσαν τους Ρωσόφωνους του μαρτυρικού Ντονμπάς, με την ανοχή της Δύσης, και σήμερα τρομοκρατούν όλους, πρωτίστως τους κατοίκους της Μαριούπολης. Δεν είναι η Ρωσία υπεύθυνη γι’ αυτό».

Πηγή: in.gr