Το ρωσικό ρινικό εμβόλιο -χωρίς βελόνα- κατά του κοροναϊού ανακοίνωσε πως έλαβε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προ ημερών ο ρώσος πρόεδρος είχε προσφερθεί να συμμετέχει εθελοντικά στα τεστ του ρωσικού σκευάσματος κατά της COVID-19. «Μπορώ να συμμετέχω στο πείραμα;» είχε ρωτήσει τον Ντένις Λογκούνοβ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Gamaleya, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Η απάντηση που έλαβε είναι ότι θα πρέπει να υπογράψει μία φόρμα συναίνεσης, κάτι που τον βρήκε σύμφωνο. «Σύμφωνοι, θα το υπογράψω σίγουρα. Μπορεί να γίνει και σήμερα» επεσήμανε.

Καμιά παρενέργεια

«Την επόμενη ημέρα, ύστερα από μία συζήτηση με τον Ντένις Λογκούνοβ, ο ίδιος μου χορήγησε (…) τη ρινική σκόνη» είπε ο Πούτιν. Ξεκαθάρισε, δε, πως δεν έχει καμία παρενέργεια

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κυβερνητικών αξιωματούχων, ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι έλαβε το ρινικό εμβόλιο.

«Μου ζήτησαν να πάρω βαθιά ανάσα και να μετρήσω μέχρι το τρία» είπε ο ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι δεν ένιωσε τίποτα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό μου, τα επίπεδα αντισωμάτων μου έπεσαν και οι ειδικοί συνέστησαν την αναμνηστική δόση» εξήγησε ο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, ο ρώσος πρόεδρος έκανε και την αναμνηστική δόση του εμβολίου. Τού χορηγήθηκε το ρωσικό Sputnik Light, ενώ πρώτη και δεύτερη δόση είχε κάνει με το Sputnik V.

Πηγή: in.gr