Μόσχα και Βρυξέλλες βρίσκονται σε διαμάχη για τα πιστοποιητικά Covid-19. Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Υγείας διέψευσε τον πρέσβη της ΕΕ στη ρωσική πρωτεύουσα Μάρκους Έντερερ, ο οποίος υποστήριξε πως η Μόσχα δεν παρείχε τα απαραίτητα έγγραφα για την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών κοροναϊού.

Σε συνέντευξή του, ο πρέσβης υποστήριξε πως οι Βρυξέλλες είχαν διαβιβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και απαιτήσεις προς το αρμόδιο ρωσικό τμήμα από τον Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να λάβουν απάντηση.

Τι απαντά η ρωσική πλευρά

Αντίθετη γνώμη έχει το ρωσικό υπουργείο Υγείας, το οποίο υποστηρίζει ότι η τεκμηρίωση όχι μόνο στάλθηκε, αλλά έλαβε και επιβεβαίωση για την άφιξή της από την ευρωπαϊκή αποστολή στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αχιλλέα Πατσούκα για την ΕΡΤ, το υπουργείο σημείωσε επίσης ότι οι λεπτομέρειες μιας επίσκεψης στη Ρωσία από υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης του εμβολίου Sputnik V συντονίζονται αυτό το διάστημα, με τους ειδικούς να είναι πολύ πιθανόν να φτάσουν στη Μόσχα τον Δεκέμβριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr