Επιτυχημένη ήταν η διάθεση ομολόγων από τη ρωσική κυβέρνηση σήμερα, καθώς η προοπτική βελτίωσης των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων έστειλε θετικό σήμα στους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 1,5 δισ. ευρώ από τη διάθεση σήμερα δύο ομολόγων σε ευρώ, ένα 6ετές και ένα 15ετές και μάλιστα μόλις ένα μήνα αφότου οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στο δημόσιο χρέος της.

Επρόκειτο μάλιστα για την πρώτη διάθεση ρωσικών ομολόγων σε ξένο νόμισμα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η τότε αμερικανική απόφαση προκάλεσε πρόσκαιρα τριγμούς, οι οποίοι γρήγορα ξεπεράστηκαν καθώς οι επενδυτές θεώρησαν πως επρόκειτο για ένα σχετικά… ελαφρύ χτύπημα από το Λευκό Οίκο που πιεζόταν να στείλει ένα μήνυμα για την υπόθεση Ναβάλνι.

Αντιθέτως, η χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα στο περιθώριο της συνάντησης του Αρκτικού Συμβουλίου φαίνεται ότι μέτρησε περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο πως και το ρούβλι σημείωσε άλμα δύο εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οι επενδυτές «μέτρησαν» επίσης θετικά και το μήνυμα της απόφασης του Λευκού Οίκου να μην επιβάλει κυρώσεις στην κοινοπραξία Nord Stream, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στην ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2.

Πηγή:ΟΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr