Ο ισχυρισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ ήταν ο παράγοντας κλειδί που οδήγησε στο ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαστρέφει την ιστορική αλήθεια, έκρινε χθες Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα (κεντρική φωτογραφία Reuters), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μυωπική πολιτική»

«Καταγράψαμε την εθιμοτυπική ανακοίνωση από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λεγόμενη ημέρα μνήμης για τα θύματα ολοκληρωτικών καθεστώτων.

»Είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε ότι οι Βρυξέλλες συνεχίζουν την πολύ παράξενη και μυωπική πολιτική παραχάραξης και αναθεώρησης της ευρωπαϊκής ιστορίας», ανέφερε η Ζαχάροβα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άλλη μια φορά επανέλαβε έναν ισχυρισμό που θεωρούμε αναθεωρητικό. Διατείνεται ότι το σύμφωνο μη επίθεσης που είχαν υπογράψει η Γερμανία και η Σοβιετική Ενωση βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και την καταχνιά», συνέχισε.

«Η πολιτική κατευνασμού»

Η Ζαχάροβα αντέτεινε πως η Ευρώπη άρχισε να «βυθίζεται στο σκοτάδι» όχι την 23η Αυγούστου, αλλά όταν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν την πολιτική κατευνασμού της επιτιθέμενης χώρας, της ναζιστικής Γερμανίας.

«Η προδοσία του Μονάχου το 1938 ήταν η κορύφωση της πολιτικής αυτής», κατά την εκπρόσωπο της ρωσικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr