Η ανταρσία της Βάγκνερ, που τερματίστηκε με λευκορωσική μεσολάβηση, δεν θα επηρεάσει «σε καμία περίπτωση» τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε χθες Σάββατο το Κρεμλίνο, καθώς στρατεύματα του Κιέβου συνεχίζουν την αντεπίθεση που άρχισαν πριν μερικές εβδομάδες.

«Συνεχίζεται»

«Σε καμία περίπτωση», απάντησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Evgenia Novozhenina) ερωτηθείς από τον Τύπο αν η ματαιωθείσα ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων θα έχει συνέπειες στους σχεδιασμούς της Μόσχας όσον αφορά την Ουκρανία.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται. Οι στρατιωτικοί μας κατάφεραν ν’ απωθήσουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας», επέμεινε.

Είπε επίσης πως δεν είναι ενήμερος για καμία αλλαγή όσον αφορά τη στάση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έναντι του ρώσου υπουργού Αμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο κ. Πριγκόζιν, ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο ιδρύοντας τη Βάγκνερ, καταφερόταν επί εβδομάδες εναντίον του Σεργκέι Σοϊγκού και του Βαλερί Γκερασίμοφ, κορυφαίου ρώσου αξιωματικού, κατηγορώντας τους πως λένε ψέματα για τις εξελίξεις στα μέτωπα.

Εγκατέλειψαν το Ροστόφ

Στο μεταξύ, οι μαχητές της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, που κατέλαβαν χθες το γενικό αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ (νοτιοδυτικά), με επικεφαλής τον αρχηγό τους Γεβγκένι Πριγκόζιν, εγκατέλειψαν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ.

«Η οχηματοπομπή του ομίλου Βάγκνερ εγκατέλειψε το Ροστόφ και κατευθύνεται στις βάσεις» των μισθοφόρων, ανέφερε ο περιφερειάρχης Γκόλουμπεφ μέσω Telegram, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr