Η «ουκρανική κρίση» επανέρχεται διαρκώς στις σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ, με αξιωματούχους της Ένωσης να κατηγορούν το Κρεμλίνο ότι προσπαθεί να προσαρτήσει τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας.

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε αυτές τις δηλώσεις και αρνήθηκε και άλλη μια φορά της κατηγορίες. Η Ρωσία δεν επιθυμεί να προσαρτήσει κανέναν ήταν το μήνυμά του.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε κείμενο εντός των μελών της ΕΕ και το οποίο υποστήριζε πως η Μόσχα προσπαθεί να «ενσωματώσει de facto» τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας μέσω εκλογών και έκδοσης διαβατηρίων σε κατοίκους της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο που συζητά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αντισταθεί στην “ρωσική επιθετικότητα”.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπενθύμισε ακόμα δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η έκδοση διαβατηρίων έχει αποκλειστικά ανθρωπιστικό χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα πάντα με το Βλαντίμιρ Πούτιν, η κατάσταση γύρω από τα πολιτικά δικαιώματα στο Ντονμπάς υπερβαίνει όλα τα σύνορα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr