Κορίτσι δώδεκα ετών σκοτώθηκε από πυρά του πυροβολικού της Ουκρανίας εναντίον χωριού στη ρωσική παραμεθόρια περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από ουκρανικό πλήγμα στην ομώνυμη πόλη της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ).

Καθώς περπατούσε

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Μπιέλγκοροντ, τον Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ, το κορίτσι τραυματίστηκε θανάσιμα όταν εξερράγη οβίδα καθώς περπατούσε σε χωριό της περιοχής.

Κατά δημοσιεύματα, σπίτια και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των βομβαρδισμών. Ο κ. Γκλάντκοφ έκανε λόγο για πλήγματα και σε άλλες περιοχές, ορισμένα από τα οποία έβαλαν στο στόχαστρο γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Οι αρχές σε παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας -συμπεριλαμβανομένων των Κουρσκ και Μπριάνσκ – έχουν καταγγείλει ότι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε αναρίθμητους βομβαρδισμούς από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν σχεδόν έναν χρόνο, προκαλώντας θανάτους, τραυματισμούς και ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Η Ρωσία έχει διαμηνύσει επανειλημμένα ότι θα βάλει στο στόχαστρο κέντρα διοίκησης στο Κίεβο εάν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί στην επικράτειά της συνεχιστούν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Πυρηνικό συμβάν»

Η Ρωσία υποστήριξε χθες Κυριακή ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να σκηνοθετήσει ένα «πυρηνικό συμβάν» στο έδαφός της για να επιρρίψει τις ευθύνες στη Μόσχα, ενόψει μιας συνεδρίασης στα Ηνωμένα Εθνη, χωρίς ωστόσο να παράσχει αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτόν.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ραδιενεργές ουσίες έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία από ευρωπαϊκή χώρα και το Κίεβο προετοιμάζει μια «προβοκάτσια» ευρείας κλίμακας.

Πηγή: in.gr