Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 1.351 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί και 3.852 έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο υπαρχηγός του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας Σεργκέι Ρουντσκόι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Η ενημέρωση είναι η πρώτη από τότε που το υπουργείο Άμυνας παραδέχθηκε ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη και 1.500 τραυματίστηκαν στις αρχές Μαρτίου.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των Ρώσων νεκρών αποτελεί ένα μεγάλο ερώτημα, αλλά αναλυτές πιστεύουν ότι είναι πολύ υψηλότερος.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έδωσαν αυτή την εβδομάδα μια «συντηρητική» εκτίμηση ότι περισσότεροι από 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες στην Ουκρανία από τα τέλη Φεβρουαρίου, αριθμός που ξεπερνά τον επίσημο αριθμό των νεκρών Ρώσων στρατιωτών για τα δύο χρόνια του πρώτου πολέμου της Τσετσενίας, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως μια ιδιαίτερα βίαιη και τυχοδιωκτική εκστρατεία.

Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή της», όπως ονομάζει η Μόσχα στον πόλεμο, μέχρι να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το RIA.

Να θυμίσουμε ότι ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σύμφωνα με τη δική του καταγραφή οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες είναι περίπου 16.100.

Θα εστιάσουν στο Ντονμπάς

Την ίδια ώρα, στο Ντονμπάς θα εστιάσουν οι ρωσικές δυνάμεις έτσι «να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους εκεί» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εισβολής του ρωσικού στρατού σε αποκλεισμένες ουκρανικές πόλεις και προειδοποιεί για αντίδραση στο ενδεχόμενο επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Πηγή: in.gr