Ένα νέο ρεκόρ πρόκειται να καταγραφεί φέτος στην κατανάλωση κρέατος, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις που εκδόθηκαν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Ο οργανισμός προβλέπει ότι η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος θα αυξηθεί περισσότερο από 1%, με την ταχύτερη ανάπτυξη να καταγράφεται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, παγκοσμίως προβλέπεται ότι θα καταναλωθούν περίπου 350 εκατομμύρια τόνους βόειου και χοιρινού κρέατος καθώς και κοτόπουλου, τα οποία είναι πρώτα στη λίστα της προτίμησης των καταναλωτών.

Η αύξηση αυτή στην παραγωγή τροφίμων ζωικής προέλευσης εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περισσότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 60% έως το 2050, προειδοποιεί το περιοδικό MIT Technology Review.

Εναλλακτικές πρωτεΐνες και φιλικά προς το περιβάλλον τροφίμων ζωικής προέλευσης είναι μερικές από τις λύσεις, που προτείνονται από τους επιστήμονες για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης. Μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις για την εναλλακτική αγορά πρωτεϊνών δείχνουν να σημειώνουν αύξηση έως και 25% στην παγκόσμια αγορά τροφίμων μέχρι το 2035.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr