Η πρώτη εκτίμηση της Singular Logic για το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι οι «Σπαρτιάτες» του Βασίλη Στίγκα μπαίνουν στη Βουλή με 4,7% και 12 έδρες.

Ο αρχηγός του κόμματος, στις πρώτες του δηλώσεις, έσπευσε να ευχαριστήσει τον Ηλία Κασιδιάρη για τη στήριξή του στις εκλογές και αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ράνιας Τζίμα.

«Να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιδιάρη που μας έδωσε την ώθηση γι’ αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Στίγκας, αποθεώνοντας τον χρυσαυγίτη και καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρη, χωρίς να αφήνει καμία απορία για το τι πρεσβεύει το κόμμα του.

Στη συνέχεια, υποσχέθηκε ότι «θα φέρουμε νέο ήθος στο κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες βοηθούσαν πάντα τους αδύναμους συμπατριώτες μας. Το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα και τον άνθρωπο που υποφέρει».

Τις δηλώσεις του σχολίασε η δημοσιογράφος του MEGA, Ράνια Τζίμα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι μείζον πρόβλημα να ακούμε αρχηγό κόμματος, που μόλις μπήκε στη Βουλή, να ευχαριστεί καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση».

Είπε συγκεκριμένα: «Με συγχωρείτε πολύ, αλλά είναι μείζον πρόβλημα να ακούμε αρχηγό κόμματος που μόλις μπήκε στη Βουλή να ευχαριστεί καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση, φυλακισμένο για τη συνεισφορά του για την είσοδο του κόμματος αυτού στη Βουλή. Περαστικά μας, και θα πρέπει να το υποστούμε όλοι από αύριο».

Η αντίδρασή της on air

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Στίγκα

«Μετά από αρκετό καιρό ένα εθνικό κόμμα, μια εθνική φωνή θα είναι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού και τις αξίες που λείπουν σήμερα από τη χώρα μας. Οι Σπαρτιάτες δεν έρχονται για να διχάσουν αλλά για να ενώσουν. Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι «η ισχύς εν τη ενώσει», κάτι που δυστυχώς λείπει σήμερα από τη χώρα μας.

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου στο δύσκολο περίπου που κάναμε για 3 βδομάδες να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό το διάστημα για να φτάσουμε εδώ και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή με ένα πάρα πολύ, σχετικό καλό ποσοστό για αρχή τουλάχιστον και θα δούμε στη συνέχεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για τη σημαντική βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα φέρουμε ένα νέο ήθος και ύφος στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι σπαρτιάτες πάντοτε και πριν γίνουν ένας πολιτικός φορέας ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης ένας φορές πολιτικός δράσης που βοηθούσε όλους τους αδύναμους συμπατριώτες μας που είχαν πιεστεί στα χρόνια του μνημονίου.

Επομένως το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντα μαζί μας είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι σε όσους μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα»

Ποιοι είναι οι «Σπαρτιάτες» που μπαίνουν στη Βουλή

Oι «Σπαρτιάτες» έγιναν ευρύτερα γνωστοί λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και από αύριο θα βρίσκονται στη νέα Βουλή με 13 βουλευτές. Ιδρύθηκαν το 2017 από τον Βασίλη Στίγκα, τον 59χρονο πρώην στέλεχος της αεροπορίας στρατού ως μηχανικού ελικοπτέρων.Στον καταστατικό τους χάρτη οι Σπαρτιάτες προσδιορίζονται ιδεολογικά ως «ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα».

Τους «Σπαρτιάτες» στηρίζει ρητά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο προφυλακισμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχει ανοιχτά εκφράσει τη στήριξή του, προτρέποντας τους οπαδούς του να ψηφίσουν το κόμμα.

Με την ενσωμάτωση στο 60%, εκτός του προέδρου Βασίλη Στίγκα, ο οποίος εκλέγεται από τον Β3′ Νότιο Τομέα Αθηνών, στο ελληνικό κοινοβούλιο μπαίνουν οι: Αθανάσιος Χαλκιάς, ο οποίος εκλέγεται από την Α’ Αθηνών, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας, ο οποίος εκλέγεται από τον Β1′ Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Γεώργιος Μανούσος, ο οποίος εκλέγεται από τον Β2′ Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο Αλέξανδρος Ζερβέας, ο οποίος εκλέγεται από την Β’ Πειραιώς.

Επιπλέον στη Βουλή θα μπουν οι: Απόστολος Εμμανουηλίδης ο οποίος εκλέγεται από την Ημαθία, ο Ιωάννης Κόντης, ο οποίος εκλέγεται από την Α’ Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος εκλέγεται από τη Λάρισα, ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο οποίος εκλέγεται από την Μεσσηνία και ο Κωνσταντίνος Φωτογράφος, ο οποίος εκλέγεται από τις Σέρρες.

Πηγή: in.gr