Για «υποκρισία της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη» έκανε λόγο σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σχετικά με δηλώσεις του υποψηφίου της ΝΔ. Μ. Κατραντζή, για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

«Δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ, για τις δηλώσεις του υποψηφίου της», επισήμανε.

«Ωμοί εκβιασμοί»

Στη συνέχεια, μίλησε για «ωμούς εκβιασμούς της κυρίας Μπακογιάννη και του κ. Σκέρτσου», όπως και για τα «άθλια και επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη», η οποία «για πρώτη φορά γίνεται θέμα στην προεκλογική ατζέντα».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενδιαφέρει η μουσουλμανική μειονότητα ή η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά οι ψήφοι, το ροζ χρώμα στο χάρτη, όπως και ο εκφοβισμός κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε κοινωνικής ομάδας που θεωρεί ότι ενδεχομένως δεν θα τον ψηφίσει, ή δεν τον ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές».

«Fake news της ΝΔ»

Η Ράνια Σβίγκου κατηγόρησε τη ΝΔ για προπαγάνδα και fake news εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι η ΝΔ «ανοίγει λίγες μέρες πριν τις εκλογές ένα θέμα για το οποίο ο μόνος που τρίβει τα χέρια του είναι ο Ερντογάν, γιατί θέλει να μας γυρίσει πίσω στη δεκαετία του 1950, σε εποχές διχασμού και στοχοποίησης». Υπενθύμισε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ορκίστηκαν στο Σύνταγμα και δεσμεύονται από τις θέσεις του κόμματος».

«Θα έπρεπε να ντρέπονται τα στελέχη της ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει αφήσει τα κορυφαία στελέχη του να λένε απίστευτες αθλιότητες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι δήθεν αποτελεί εθνική εξαίρεση, αλλά και απέναντι στους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες» υπογράμμισε και τόνισε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει πια Δημοκρατία, δεν υπάρχουν εθνικόφρονες και μιάσματα», κι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα δώσει σε κανέναν διαπιστευτήρια και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων».

Για τον τουρισμό

Σε ερώτηση για τον τουρισμό, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό στην Κω, με τον θάνατο μιας γυναίκας σε καρότσα αυτοκινήτου επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο, τονίζοντας ότι «όταν μιλάμε για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας, χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση, που σημαίνει ότι δεν μπορείς να στηρίξεις τον τουρισμό εάν δεν στηρίξεις τη δημόσια υγεία, τις μεταφορές, εάν δεν υπάρχουν δρόμοι, εάν δεν καταπολεμάται η ακρίβεια».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «θα πρέπει εξίσου να συζητήσουμε και για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον τουρισμό, όπου επί ΝΔ επικρατεί ένα καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, όπως και για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών». Και κατέληξε λέγοντας ότι «για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία θα υπηρετεί μια πολιτική όπου στο επίκεντρό της θα είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του κοινωνικού κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr