Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα το πρωί ο ψευτογιατρός, ο άνθρωπος ο οποίος εξαπάτησε δεκάδες συμπολίτες μας ενώ οδήγησε στο θάνατο και τρεις ανθρώπους.

Η δράση του 47χρονου ψευτογιατρού που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες για ανίατες ασθένειες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης μετρά τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο ψευτογιατρός εμφανίζεται να πλησίαζε ευάλωτους ανθρώπους που σε πολλές περιπτώσεις είχαν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Θεό και τους έπειθε να διακόψουν την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να υιοθετήσουν τις δικές του ανορθόδοξες πρακτικές.

Μεταξύ των ανθρώπων που εξαπάτησε και μεγαλοεπιχειρηματίας, όταν οργάνωσε μία αποστολή στην Κίνα ώστε ο επιχειρηματίας να συνεργαστεί με κινεζική εταιρία, συνεργασία που θα του απέφερε οφέλη 100 δισ. δολαρίων.

Στον επιχειρηματία παρουσιάστηκαν μέχρι και βανάκια μαύρα, με φρουρούς με ενδοεπικοινωνία.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει την ημέρα που συνελήφθη ο ψευτογιατρός, και αφορούσε σε ποσό της τάξεως των 10 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και η φωτογραφία του.

Στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του 47χρονου ψευτογιατρού ποντάρουν οι αρχές για να μπορέσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολυετούς δράσης του.

Η αστυνομία είναι σίγουρη, πώς μέρα με τη μέρα, και αφού δουν το πραγματικό του πρόσωπο, πολλά από τα θύματα του θα θελήσουν να καταθέσουν για το δράμα που  έζησαν, όπως η μητέρα της 14χρονης που έχασε τη ζωή της

Στο μικροσκόπιο των αρχών

Δέκα νέες καταγγελίες ανθρώπων που είχαν πέσει στα δίχτυα του 47χρονου ψευτογιατρού έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έλαβαν τηλεφωνήματα από την Αθήνα, τον Βόλο και άλλες περιοχές της επαρχίας, από ανθρώπους που αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 47χρονου εκείνον που τους έταζε πλήρη ίαση σε ασθένειες που οι γιατροί δεν έδιναν καμιά ελπίδα.

Με ειδικό ψυχολόγο οι καταθέσεις

Από τη Δευτέρα το πρωί οι άνθρωποι αυτοί θα αρχίσουν να περνούν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να καταθέσουν όλα όσα έζησαν στα χέρια του ψευτογιατρού.

Σε διαμορφωμένο χώρο θα βρίσκεται και ειδικός ψυχολόγος ο οποίος θα στηρίζει τα θύματα κατά τη διάρκεια των καταθέσεων.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν σχεδόν έναν χρόνο παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στη βίλα του στο Κορωπί. Όταν τους είδε, ψύχραιμος τους είπε: «ρε παιδιά για μια αντιποίηση κάνετε έτσι;»

Διαβάστε επίσης: Ψευτογιατρός: «Δεν ήξερε να βάλει τα γάντια» – Τι λέει ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τη δράση του

Ο 47χρονος ήταν συνεργάσιμος και δεν αντιστάθηκε. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι αστυνομικοί είχαν αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο και τις δεκάδες απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο όπου και κρατείται, δεν έχει δεχθεί καμία επίσκεψη από συγγενικά του πρόσωπα. Έχει συναντήσει μόνο τον δικηγόρο του ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών απαντά: «εγώ δεν ξέρω τίποτα. Ό,τι θέλετε να μάθατε, μιλήστε με τον δικηγόρο μου».

Πηγή: in.gr