Περισσότερα από 60 βρετανικά πανεπιστήμια θα συναντήσουν διαδικτυακά χιλιάδες φοιτητές από την Ευρώπη στην πρώτη πανευρωπαϊκή έκθεση βρετανικής εκπαίδευσης του Βρετανικού Συμβουλίου, 19 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου.

Το Brexit έχει φέρει νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ευρώπης και, καθώς η εκδήλωση είναι σχεδιασμένη για φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρχει ενημέρωση εστιασμένη στις αλλαγές μετά το Brexit, όπως, για παράδειγμα, σχετικά με τα δίδακτρα και τις νέες διαδικασίες αίτησης για visa που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2021. Επίσης, θα γίνουν ανακοινώσεις για νέες υποτροφίες για φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για άλλες μορφές χρηματοδότησης των σπουδών τους.

Οι υποψήφιοι πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα μπορούν μάλιστα να πραγματοποιήσουν κατ’ ιδίαν online συζητήσεις, με ανθρώπους από τα βρετανικά πανεπιστήμια, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες και να λύσουν τυχόν απορίες.Όπως αναφέρει το Βρετανικό Συμβούλιο, ανάμεσα στα πανεπιστήμια που συμμετέχουν είναι 13 από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια για το 2021, σύμφωνα με το Times Higher Education, τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ουαλίας και της Σκωτίας, καθώς και αρκετά από την ελίτ των πανεπιστημίων της Βρετανίας, «Russell Group».

Η διαδικτυακή έκθεση θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας που αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Study UK» του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ευρώπη, σε μια από κοινού δράση με τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους φοιτητές και το πρόγραμμα διαρκεί από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βρετανικού Συμβουλίου, οι φοιτητές από τις χώρες της Ένωσης έχουν σε υψηλή εκτίμηση τη Βρετανία για την ποιότητα της εκπαίδευσης, ωστόσο, θεωρούσαν δύσκολο να προγραμματίσουν τις σπουδές τους στη Βρετανία λόγω έλλειψης σαφούς πληροφόρησης για τις αλλαγές μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι φοιτητές θεωρούν τη Βρετανία τον πιο ελκυστικό προορισμό για σπουδές στο εξωτερικό για την ποιότητα της διδασκαλίας και τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας. Ωστόσο, οι ασάφειες σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων, τα δίδακτρα και τις προϋποθέσεις -ειδικά μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση- ίσως αποθαρρύνουν κάποιους». Αυτό δήλωσε σχετικά η Μαντλέν Άνσελ (Maddalaine Ansell), Διευθύντρια Εκπαίδευσης στο Βρετανικό Συμβούλιο.

«Θα διευκολύνουμε τα βρετανικά πανεπιστήμια να προσεγγίσουν τους Ευρωπαίους φοιτητές απευθείας και να τους παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για το ξεκίνημα μιας εμπειρίας εκπαίδευσης στη Βρετανία, που ελπίζουμε ότι θα αλλάξει τη ζωή τους», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr