Ίσως να είναι η πρώτη φορά που σε συζήτηση στην ελληνική Βουλή, ακούγονται ταυτόχρονα ονόματα, που παραπέμπουν στον Χίτλερ, στον Στάλιν και στον Ναπολέων Βοναπάρτη.

Όλοι περίμεναν ότι η συζήτηση στη Βουλή, αναφορικά με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Νέας Δημοκρατίας στον απόηχο των όσων συνέβησαν με την κακοκαιρία θα ήταν έντονη. Και όπως αποδεικνύεται είναι όντως έτσι. Ίσως και κάτι παραπάνω από έντονη.

Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς τις αναφορές κάποιων ομιλητών, οι οποίες παρέπεμπαν στην εποχή του Χίτλερ και του Στάλιν αλλά και ακόμα παλιότερα σε αυτή (την εποχή) του Ναπολέοντα.

Πολάκης με… Γκαίμπελς

Αμέσως μετά την σημερινή ομιλία του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό αλληθωρισμό καθώς όπως είπε «δεν κοιτάζει με την πρόταση την 1η θέση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά τη διαφύλαξη της 2ης και τον Νίκο Ανδρουλάκη», απαριθμώντας σειρά «σκανδάλων» του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώντας ένταση στην Ολομέλεια, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος επιτέθηκε σε προσωπικό τόνο στον γαλάζιο βουλευτή λέγοντας του: «Είσαι ο Γκαίμπελς του Μητσοτάκη».

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο Γκαίμπελς ήταν ο Υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας από το 1933 έως το 1945 και ένας από πιο ένθερμους υποστηρικτές της εξόντωσης των Εβραίων.

Μαρκόπουλος με… Μπέρια

Η αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου απέναντι στον Παύλο Πολάκη ήταν άμεση και στο ίδιο ύφος: «Και εσύ είσαι ο Λαβρέντι Μπέρια του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο  Μπέρια ήταν Σοβιετικός πολιτικός, επικεφαλής του σοβιετικού μηχανισμού ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών υπό τον Στάλιν. Η ιστορία τον έχει καταγράψει και ως… διάβολο, ενώ του έχει αποδοθεί σειρά απάνθρωπων εγκλημάτων κατά των ανθρώπων.

Καράογλου με… Ναπολέοντα

Ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου παρατήρησε πως η συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή πιστοποιεί ότι ο πολιτικός χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλείται.

«Το μόνο που σας απέμεινε είναι το γνωστό θράσος να κουνάτε το δάκτυλο επί παντός επιστητού. Το είχε πει ο Ναπολέοντας ότι ΄με το θράσος μπορεί κανείς να κυριεύσει τα πάντα’. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι ξεστόμισε την παραπάνω φράση πριν το Βατερλό» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου.

Ο Ναπολέων ήταν Γάλλος στρατιωτικός, αυτοκράτορας της Γαλλίας από το 1804 έως το 1814 και για μία περίοδο εκατό ημερών το 1815. Τόσο με τη στρατιωτική, όσο και με την πολιτική του δράση, αναδείχθηκε σε μία από τις λαμπρότερες μορφές της παγκόσμιας ιστορίας και ορθώς αποκαλείται Μέγας Ναπολέων. Υπήρξε ο θεμελιωτής της σύγχρονης Γαλλίας και της σύγχρονης Ευρώπης.

Πηγή: in.gr