Εκτός από τη Μεσόγειο που έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο, με εκατοντάδες θανάτους προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, και η Μάγχη αναδεικνύεται σε παγίδα θανάτου για όσους ψάχνουν μια καλύτερη ζωή.

Ο μικρός Αϊλάν, που η φωτογραφία του να κείτεται νεκρός στα παράλια του Αιγαίου έκανε τον γύρο του κόσμου, δεν είναι δυστυχώς το τελευταίο βρέφος που χάνεται με αυτόν τον τρόπο.

Οι νορβηγικές αρχές ανακοίνωσαν πως εντόπισαν στις ακτές της χώρας τη σορό του 15μηνών Αρτίν, που είχε πνιγεί όταν με την οικογένειά του προσπάθησαν τον Οκτώβρη του 2020 να περάσουν από Γαλλία στην Αγγλία.

Πηγή φωτογραφίας: BBC

Ο μικρός Αρτίν μαζί με άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του έχασαν τη ζωή τους, τον Οκτώβριο του 2020, όταν η βάρκα με την οποία η κουρδο-ιρανική οικογένεια προσπαθούσε να φτάσει από τη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο, βυθίστηκε.

Πηγή φωτογραφίας: BBC

Οι συγγενείς της οικογένειας εξέφρασαν τη θλίψη και την αγανάκτησή  τους καθώς βρίσκονταν σε αναμονή για να μάθουν τι συνέβη τελικά στον Αρτίν.

Η σορός του άτυχου παιδιού θα επιστραφεί στο Ιράν προκειμένου να ταφεί.

Πρόσφυγας που γνώριζε την οικογένεια αναφέρει ότι ο μικρός Αρτίν ήταν αγαπητός σε όλο το καμπ

Χιλιάδες Κούρδοι του Ιράν εγκαταλείπουν κάθε χρόνο τη χώρα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. Στο Ιράν η κουρδική μειονότητα βιώνει και την καταπίεση του καθεστώτος και έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση.

Η διαδρομή της οικογένειας του μικρού Αρτίν

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr