Το θέμα των επιστροφών αλλοδαπών συζητήθηκε στο σημερινό Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει ισχυρός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών, με κίνητρα και αντικίνητρα για τις τρίτες χώρες, που θα λειτουργεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Yπουργείου.

Ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι οι αναγκαστικές επιστροφές πρέπει να τεθούν ως προϋπόθεση για τις εθελοντικές.

Καλωσόρισε το γεγονός ότι στο JUMBO Council της ερχόμενης Δευτέρας, δηλαδή τη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά και τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, θα δοθεί έμφαση στη συζήτηση για την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας πως για τον σκοπό αυτό, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με εποικοδομητικό τρόπο.

Τέλος, ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στη συνέχιση της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και «της καλής συνεργασίας, μαζί με μία δυνατή FRONTEX, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» και αναφέρθηκε στη συνάντηση του MED5, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr