Προειδοποίηση στους πιλότους της Formula 1 ότι ενδέχεται να τους επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ή να χάσουν όλους τους βαθμούς τους, εφόσον οδηγούν με αντιαθλητικό τρόπο, απηύθυνε ο αγωνιστικός διευθυντής, Μάικλ Μάσι, ενόψει του κυριακάτικου Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το οποίο είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς και θα κρίνει τον τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, και ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, πηγαίνουν στο φινάλε της σεζόν στην πίστα Γιάς Μαρίνα ισόβαθμοι στην κατάταξη (σ.σ. έκαστος έχει από 369,5 βαθμούς), ωστόσο ο Φερστάπεν θα κατακτήσει τον τίτλο σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς έχει αυτή τη στιγμή περισσότερες νίκες (9 έναντι 8). Οι δύο οδηγοί έχουν συγκρουστεί τρεις φορές φέτος (σ.σ. στο βρετανικό, το ιταλικό και το GP της Σαουδικής Αραβίας την περασμένη Κυριακή), με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανησυχία ότι το συναρπαστικό φινάλε της σεζόν θα τελειώσει με μια σύγκρουση των δύο «μονομάχων».

Όμως, περιγράφοντας τα άρθρα του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα του αθλήματος που αφορούν σε «αντιαθλητική» συμπεριφορά και τις ποινές για μια τέτοια συμπεριφορά, ο Μάσι απηύθυνε ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

«Συγκεκριμένα, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα ακόλουθα άρθρα που περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω» αναφέρει ο Αυστραλός στις σημειώσεις του πριν από τον αγώνα ενόψει του GP του Άμπου Ντάμπι. Ο 42χρονος Αυστραλός ξεχώρισε το άρθρο 12.2.11, το οποίο αναφέρεται σε «οποιαδήποτε παραβίαση των αρχών της δικαιοσύνης στον ανταγωνισμό, συμπεριφορά με αντιαθλητικό τρόπο ή προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο που είναι αντίθετος στην αθλητική ηθική». Ο Μάσι ανέφερε επίσης το άρθρο 12.4.5, το οποίο καλύπτει τις ποινές που θα μπορούσαν να επιβάλουν οι αγωνοδίκες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται «ο αποκλεισμός για έναν ή περισσότερους αγώνες, αφαίρεση βαθμών για το πρωτάθλημα…».

Πηγή: in.gr