Μια αιφνιδιαστική επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας αποκάλυψε κρυμμένα πιστόλια, μαχαίρια και ρόπαλα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έκανε λόγο για επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ κατά την επιχείρηση εφόδου, αλλά και μια προγενέστερη αποτυχία στην φρούρηση της φυλακής, με αποτέλεσμα να βρεθούν όπλα εντός της.

«Για να μπουν τα όπλα μέσα στις φυλακές δεν είναι κάτι απλό, είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό το οποίο μας προβληματίζει και εμάς πάρα πολύ».

Ο κ. Καρακίτσος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μπουν όπλα μέσα στις φυλακές, όπως η μεταφορά τους με drone.

Σημείωσε πως το σύστημα ασφαλείας αντιμετωπίζει προβλήματα, με πολλές φυλακές να μη διαθέτουν τα αναγκαία συστήματα ασφαλείας.

«Αν έχετε το μοντέλο, το πώς ελέγχονται τα απαγορευμένα είδη σε αεροδρόμια, αυτό το πράγμα δεν υπάρχει στις ελληνικές φυλακές».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σημείωσε πως διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο ενέχεται να πέρασαν τα όπλα εντός της φυλακής, αφού «μπορούν να πέρασαν με χίλιους δυο τρόπους».

«Οι ελληνικές φυλακές φυλάσσονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που φρουρούνταν το 1950. Ο τρόπος φρούρησης και ελέγχου πάσχει», κατέληξε ο κ. Καρακίτσος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr