Προς τιμήν του πρίγκιπα Φίλιππου ακούστηκαν σήμερα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κανονιοβολισμοί.

Τα όπλα ήχησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, ένας πυροβολισμός ανά λεπτό, στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ, καθώς και στο Γιβραλτάρ, αλλά και από τα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείο Άμυνας, «μια στιγμή για να τιμήσουμε τη στρατιωτική του θητεία, την ενεργό θητεία του στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τιμητικές στιγμές που ακολούθησαν πολλές δεκαετίες μετά».

Όπως ανέφεραν τα περισσότερα μέσα ο αριθμός των κανονιοβολισμών ήταν 41.

Ποιο είναι λοιπόν το κρυμμένο μήνυμα πίσω από τον αυτό τον αριθμό;

Πρόκειται για ένα έθιμο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και έχει τις ρίζες του στο παρελθόν του Βρετανικού ναυτικού.

Καθώς τα πλοία διέθεταν 7 κανόνια με μέγιστη δυνατότητα 3 βλημάτων ανά κανόνι, αυτό σήμαινε πως το περισσότερο που μπορούσαν να κανονιοβολήσουν είναι 21 βολές.

Μάλιστα όταν έμπαινε κάποιο πλοίο στο λιμάνι του Λονδίνου «άδειαζε» με 21 κανονιοβολισμούς, θέλοντας να δείξει τις καλές και ειρηνικές προθέσεις του.

Ο τιμητικός χαιρετισμός έτσι επικράτησε να γίνεται με 21 βολές. Ωστόσο καθώς ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου αποτελεί ένα ύψιστης βαρύτητας γεγονός για το Βρετανικό ναυτικό 20 επιπλέον βολές προστίθενται ως ένδειξη σεβασμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr