Ο Πρίγκιπας Άντριου διέψευσε επισήμως τις καταγγελίες της Βιρτζίνια Τζιούφρε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν ακόμη ανήλικη, ενώ η μήνυσή της να εκδικαστεί παρουσία ενόρκων, σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Το έγγραφο, μεγέθους 11 σελίδων, απαντά σε καθεμία από τις καταγγελίες στη μήνυση της Τζιούφρε. Μεταξύ άλλων, εκείνη υποστηρίζει ότι ήταν θύμα trafficking από τον Τζέφρι Έπστιν, ο οποίος την εξανάγκαζε να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο Άντριου, αλλά και ότι ο Άντριου γνώριζε ότι εκείνη την εποχή η Τζιούφρε θεωρούνταν ανήλικη στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, καταγγέλλει ότι ο Άντριου την κακοποίησε σεξουαλικά στο ιδιωτικό νησί του Έπστιν, στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, στην έπαυλή του στο Μανχάταν, αλλά και στο σπίτι της συντρόφου του, Γκισλέιν Μάξγουελ, στο Λονδίνο.

Ο πρίγκιπας έχει διαψεύσει επανειλημμένως και καθέτως τις καταγγελίες της.

Το υποστηρίζει ο πρίγκιπας

«Ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται ότι συνωμότησε με τον Έπστιν και ότι ο Έπστιν του προωθούσε κορίτσια», δήλωσαν οι συνήγοροί του, Άντριου Μπ. Μπρέτλερ και Μελίσα Γ. Λέρνερ.

Επιπλέον, αρνείται ότι έχει υπάρξει «στενός φίλος» της Μάξγουελ και ότι έγινε «συχνός επισκέπτης» των σπιτιών του Έπστιν σε όλο τον κόσμο. Σε άλλα σημεία του εγγράφου, οι συνήγοροί του γράφουν ότι ο πρίγκιπας «δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για να παραδεχτεί ή να διαψεύσει τις καταγγελίες».

Παρόλα αυτά, ο Άντριου παραδέχεται ότι γνωρίστηκε με τον Έπστιν το 1999. Ότι ο Έπστιν και η Μάξγουελ παρευρέθηκαν στα τεσσαρακοστά του γενέθλια, το 2000. Και ότι ο Άντριου έχει φωτογραφηθεί με τον Έπστιν στο Σέντραλ Παρκ και έχει φιλοξενηθεί στην έπαυλή του στη Νέα Υόρκη το 2010.

Τέλος, το έγγραφο παρουσιάζει 11 αμυντικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και η εξής: «Οι κατηγορίες της Τζιούφρε δεν μπορούν να προχωρήσουν εξαιτίας των δικών της αδικημάτων και του δόγματος των ακάθαρτων χεριών».

Ο συνήγορος της Τζιούφρε, Ντέιβιντ Μπόιες, δήλωσε ότι η εντολέας του ανυπομονεί για τη δίκη.

«Η απάντηση του πρίγκιπα Άντριου επιμένει στην προσέγγισή του  να αρνείται κάθε γνώση ή πληροφορία που αφορά τους ισχυρισμούς εναντίον του, και επιχειρεί να κατηγορήσει το θύμα για την κακοποίηση, την οποία υποστηρίζει ότι κατά κάποιο τρόπο η ίδια προκάλεσε στον εαυτό της», είπε. «Ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε τον πρίγκιπα Άντριου και τις διαψεύσεις του καθώς επίσης και τις απόπειρές του να κατηγορήσει την κυρία Τζιούφρε για την ίδια της την κακοποίηση και τη δική του συμπεριφορά στο δικαστήριο».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η κατάθεση του φακέλου ήρθε δυο εβδομάδες αφότου ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα του πρίγκιπα για απόρριψη της μήνυσης.

Η απόφαση οδήγησε σε μια σειρά από δραματικές νομικές κινήσεις για το τρίτο παιδί της Βασίλισσας Ελισάβετ, που θα μπορούσαν να έχουν βαριές επιπτώσεις για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Οι κατηγορίες εις βάρος του 61χρονου πρίγκιπα έχουν ήδη αμαυρώσει τη φήμη του και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2019. Έπειτα και από την απόφαση του δικαστηρίου στις αρχές του μήνα, από τον Άντριου αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικοί του τίτλοι όπως ανακοίνωσε το Παλάτι.

Ο Άντριου έχει προθεσμία μέχρι και τις 14 Ιουλίου για να καταθέσει ενόρκως, ενώ θα μπορούσε να οδηγηθεί σε δίκη κάποια στιγμή από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Τι αναφέρει η Τζιούφρε

Η μήνυση της Τζιούφρε εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα των υποθέσεων που συνδέονται με το σκάνδαλο Έπστιν, του πλούσιου σεξουαλικού εγκληματία που διατηρούσε σχέσεις με πολλούς ισχυρούς άνδρες παρά το σκοτεινό του παρελθόν.

Ο Έπστιν κατηγορήθηκε ως μαστροπός το 2019, με τους εισαγγελείς να τον κατηγορούν ότι διατηρούσε επί δεκαετίες κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών, τα οποία μετέφερε με τα ιδιωτικά του αεροσκάφη στις ιδιοκτησίες του στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη, το Νέο Μεξικό και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους. Αυτοκτόνησε στη φυλακή πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Μάξγουελ, πρώην σύντροφος και στενή συνεργάτιδά του, συνελήφθη το 2020 και κατηγορήθηκε για συνέργια στο κύκλωμα. Ομοσπονδιακό δικαστήριο την καταδίκασε για πέντε ποινικά εγκλήματα τον Δεκέμβριο, μεταξύ των οποίων και η μαστροπεία ανηλίκου και η συμμετοχή σε συνωμοσία.

Η Τζιούφρε ήταν μια από τις τέσσερις γυναίκες που κατέθεσαν εναντίον της Μάξγουελ υποστηρίζοντας ότι τις είχε κακοποιήσει. Ωστόσο, η πρώτη αναφορά στο πρόσωπό της έγινε από την Κάρολιν, ένα από τα θύματα, που υποστήριξε ότι η Τζιούφρε την είχε στρατολογήσει, παρασύροντάς τη στο σπίτι του Έπστιν στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Με πληροφορίες από CNN

Πηγή: in.gr