Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, AP) υποβάθμισε χθες Κυριακή τις ανησυχίες περί άμεσα επικείμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δηλώνοντας στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ότι «δεν υπάρχει καμία εισβολή» και «δεν καταρτίζονται τέτοια σχέδια».

Διπλωματικές προσπάθειες

Η Μόσχα εννοεί να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες για να επιλυθούν τα ζητήματα που εκκρεμούν, διαβεβαίωσε ο κ. Αντόνοφ, επαναλαμβάνοντας τις ρωσικές αξιώσεις το NATO να δώσει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας. Το NATO, τόνισε δηκτικά ο διπλωμάτης, δεν είναι «ΜΚΟ που αγωνίζεται για την ειρήνη».

Εμφανιζόμενη χωριστά στην ίδια εκπομπή, η πρεσβευτής της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Οξάνα Μαρκάροβα διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο «εργάζεται μέρα-νύχτα για να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα αποτροπής» ενδεχόμενης «εισβολής της Ρωσίας».

Η ίδια κατηγόρησε τη Μόσχα ότι προχωρά σε προκλήσεις στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, αναφερόμενη στους τομείς της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr