Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο, «Αντιμετωπίζοντας τη Φτώχεια και την Αποστέρηση. Πολιτικές Χωρικού Κοινωνικού Σχεδιασμού για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», την Παρασκευή, 23  Ιουνίου 2023, 09:00-18.30, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης (Παρατηρητήριο) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας (ΕΚΑΕΚΕ) του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι θεματικές των εισηγήσεων καλύπτουν ζητήματα που αφορούν στις πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και της αποστέρησης από τη διεθνή εμπειρία, στη διερεύνηση των χωρικών διαστάσεων της φτώχειας και της αποστέρησης στην Περιφέρεια Κρήτης μέσα από το έργο του Παρατηρητηρίου, καθώς και στις στρατηγικές και χρηματοδοτήσεις για τις κοινωνικές και χωρικές διαστάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Οι εισηγήσεις γίνονται στα ελληνικά και αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση από ελληνικά σε αγγλικά και από αγγλικά σε ελληνικά.

Πηγή: in.gr