«Η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την εργασιακή εξασφάλιση όλου του επικουρικού προσωπικού που προσλήφθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και για την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των δομών δημόσιας υγείας» τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Αντρέας Πουλάς.

Ο κ. Πουλάς αναφερόμενος στον διαγωνισμό για 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ με αυξημένη μοριοδότηση για τους επικουρικούς νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος υγείας τονίζει ότι τον Μάρτιο το υπουργείο Υγείας μιλούσε για πάνω από 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και θέτει το ερώτημα «οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τι θα απογίνουν;».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πουλά έχει ως εξής:

«Πανηγυρίζει πάλι η κυβέρνηση για 4.000 προσλήψεις που ΘΑ κάνει στο ΕΣΥ με καθεστώς αυξημένης μοριοδότησης. Στην ουσία πρόκειται για προσωπικό που ήδη εργάζεται στις δημόσιες δομές υγείας και φυσικά αριθμητικά είναι πολύ παραπάνω από 4.000.

»Ο Υπουργός Υγείας τον Μάρτιο μιλούσε για πάνω από 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Οι υπόλοιποι λοιπόν εργαζόμενοι τι θα απογίνουν; Αφού πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ στην πιο κρίσιμη υγειονομική κρίση από καταβολής του θα πανε σπίτι τους;

»Καλούμε την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την εργασιακή εξασφάλιση όλου του επικουρικού προσωπικού που προσλήφθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και για την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των δομών δημόσιας υγείας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr