Έκκληση στις αρμόδιες αρχές απηύθηνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, να δώσει την «πραγματική εικόνα», όπως δήλωσε, για την έκταση της τραγωδίας μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη και ακόμα δεν έχει υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό των αγνοουμένων», τόνισε η κυρία Τσαπανίδου.

Και προσέθεσε: «Απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες αρχές να δώσουν επιτέλους την πραγματική εικόνα για την έκταση της τραγωδίας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ο σεβασμός στους νεκρούς και στους ανθρώπους τους που θρηνούν, «προϋποθέτει και το σεβασμό στην αλήθεια».

Τσίπρας σε μηχανοδηγούς: Να μην κρυφτεί καμία ευθύνη

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, στο μηχανοστάσιο του Ρέντη.

Ο κ. Τσίπρας, αφού άκουσε τους εργαζόμενους, υπογράμμισε την ανάγκη «η αλήθεια να βγει στο φως, ώστε να δούμε και να καταπολεμήσουμε τα αίτια του δυστυχήματος».

«Για να δώσουμε μία προοπτική ασφάλειας και για εσάς τους εργαζόμενους, αλλά και για τους επιβάτες. Και για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο», τόνισε.

«Τίποτα και κανένας να μην ξεχαστεί. Καμία ευθύνη να μην κρυφτεί. Μόνο έτσι θα έχουμε κάνει το χρέος μας, ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ μια τραγωδία σαν κι αυτή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: in.gr