Τα κτίρια πολλών κρατικών υπηρεσιών της Πολωνίας, ανάμεσά τους και αυτό του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εκκενώθηκαν μετά τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας σήμερα, ημέρα κατά την οποία το Δικαστήριο θα ανακοίνωνε τις οδηγίες του για τη διαχείριση των προσφυγών πολιτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα.

Το γραφείο Τύπου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανακοίνωσε στο Twitter ότι η έδρα του αλλά και κάποια γραφεία του σε όλη τη χώρα εκκενώθηκαν έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας.

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι εκκενώθηκε και το κτίριο του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου.

«Μετά τις πληροφορίες που λάβαμε μέσω μέιλ ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Πρώτος Πρόεδρος ζήτησε την εκκένωσή του» ανέφερε στο Twitter.

Η σημερινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν πολυαναμενόμενη, μετά την αναβολή της δύο φορές, καθώς θα ανακοίνωνε οδηγίες για την αντιμετώπιση από τα δικαστήρια βασικών ζητημάτων που αφορούν υποθέσεις στεγαστικών δανείων σε ελβετικά φράγκα, όπως για παράδειγμα αν οι τράπεζες μπορούν να επιβάλουν τόκους σε ένα δάνειο όροι του οποίου έχουν κριθεί καταχρηστικοί ή αν μπορούν να ζητούν την αποπληρωμή του δανείου.

Το Δικαστήριο ανέφερε στο Twitter ότι οι έλεγχοι ασφαλείας θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 13:30 ώρα Ελλάδας.

Χιλιάδες Πολωνοί έλαβαν στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο πριν από περισσότερο από μία δεκαετία επιθυμώντας να εκμεταλλευτούν τα χαμηλά επιτόκια, όμως οι δόσεις των δανείων τους αυξήθηκαν κατά πολύ όταν κατέρρευσε η ισοτιμία του ζλότι.

Πολλοί αποφάσισαν να προσφύγουν δικαστικά εναντίον των τραπεζών.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr