Στην Πολωνία του προέδρου Ντούντα, που έχει επιδοθεί σε σεξιστικές επιθέσεις τόσο στις γυναίκες όσο και στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, γιγαντώνεται ένα κίνημα αντίστασης που έχει αναγκάσει την ακραία συντηρητική κυβέρνηση αρκετές φορές σε αναδιπλώσεις.

Μετά την αμφισβήτηση του δικαιώματος στην έκτρωση που κατέβασε στον δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, το Pride γιορτάστηκε στη Βαρσοβία με συμμετοχή χιλιάδων.

Στην πολύχρωμη γιορτή συμμετείχε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Ραφάλ Τρζασκόφσκι, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην κοινότητα.

«Είμαι ξανά εδώ για να δείξω ότι θα είμαστε πάντα μαζί και θα είμαστε δίπλα σε εκείνους που είναι πιο αδύναμοι, εκείνους που οι άλλοι προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν ή να επιτεθούν», είπε στο πλήθος, όπως αναφέρει το BBC.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της χώρας, Αντρέι Ντούντα, έχει άλλες απόψεις για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ+», το οποίο είναι «χειρότερο από τον κομμουνισμό». Έχει δεσμευτεί να μπλοκάρει τον γάμο και την υιοθεσία των ομοφυλόφιλων.

Μπορεί τα ζευγάρια του ιδίου φύλου να απαγορεύεται να υιοθετήσουν τα παιδιά ως ζευγάρια, ωστόσο ορισμένες τοπικές αρχές έχουν επιτρέψει στους αιτούντες να υιοθετήσουν ως μονογονεϊκές οικογένειες.

Όμως, φέτος το πολωνικό υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε να σταματήσει και αυτή η δυνατότητα, ώστε τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να μην έχουν καμία ευκαιρία για υιοθεσία.

Σημειώνεται ότι δεκάδες μικρές πόλεις δηλώνουν «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+» σε ψηφίσματα, τα οποία δεν είναι δεσμευτικά αλλά έχουν συμβάλει στην καταπίεση των μελών της κοινότητας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr