Οι γονείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα ενόψει της προγραμματισμένης συναυλίας-αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 11 Οκτωβρίου. Η συναυλία, με εισιτήριο 15 ευρώ, θα περιλαμβάνει συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως οι Φοίβος Δεληβοριάς, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου και Κοινοί Θνητοί, όλοι αφιλοκερδώς.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος δεν έχει υπολογίσει την αντίθεση ορισμένων συγγενών που δεν επιθυμούν να υπάρξει οικονομικό κέρδος από τη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων. Κάποιοι μάλιστα προγραμματίζουν νομικές κινήσεις. Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δύο εκ των θυμάτων, εξέφρασε δημόσια την αντίρρησή του απέναντι στην είσοδο με εισιτήριο, σημειώνοντας ότι υπάρχει αντίθεση από πολλές οικογένειες και προειδοποίησε για νομικά μέτρα.

Αντίθετα, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα ενός από τα θύματα, υπερασπίστηκε τη συναυλία, δηλώνοντας πως τα έσοδα θα διατεθούν για τον νομικό αγώνα των οικογενειών. Διευκρίνισε ότι ο σύλλογος εκπροσωπεί μόνο ορισμένες οικογένειες και ότι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν για να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι άλλοι συγγενείς θυμάτων, όπως η μητέρα της Ιφιγένειας Μήτσκα και η μητέρα του Τάσου Κουτσόπουλου, έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους σχετικά με την επιβολή αντιτίμου. Στο ίδιο πλαίσιο, η Τάνια Τσανακλίδου δήλωσε ότι συμμετέχει στη συναυλία γιατί η περίπτωση των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Ο Σωκράτης Μάλαμας έδωσε επίσης τη δική του απάντηση, σημειώνοντας ότι κατανοεί την οδύνη των συγγενών αλλά και την ανάγκη για την αναζήτηση της αλήθειας, αναφέροντας πως η συμμετοχή του στη συναυλία είναι ένδειξη υποστήριξης σε αυτή την αναζήτηση.

Πηγή: ethnos.gr