Απόστολος Γκλέτσος

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υποψηφίου προεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολου Γκλέτσου, σχετικά με την έμφυλη βία και τους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Γκλέτσος εξέφρασε την άποψη ότι οι αρχές υποδέχονται πρόσφυγες χωρίς να μεριμνούν για τις ανάγκες τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «φέρνουνε διάφορους μετανάστες και λένε περάστε στη χώρα και δεν φροντίζουν το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε σε οίκο ανοχής».

Στη συνέχεια, ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας προχώρησε σε ακόμη πιο αμφιλεγόμενες δηλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι οίκοι ανοχής θα έπρεπε να φέρνουν γυναίκες ιερόδουλες από τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, προκειμένου να αποτραπεί η πιθανότητα να στραφούν σε βία, καθώς υποστήριξε πως «βγαίνουν οι τεστοστερόνες από τα αυτιά». Η δήλωση του ότι «παίρνεις 18ρηδες και δεν τους έχεις εξασφαλίσει αυτό» ενίσχυσε την επιχειρηματολογία του, συμπληρώνοντας ότι «η τεστοστερόνη γίνεται ‘όπλο’ μετά να γίνουν βιαστές».

Ο Γκλέτσος επιβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του ήταν υπερβολικές, όμως υπογράμμισε ότι αυτό το θέμα είναι ουσιώδες. Πηγή: ethnos.gr