Κασσελάκης- ΣΥΡΙΖΑ/Eurokinissi

Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του, κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς ο Κασσελάκης επισημαίνει ότι το συνέδριο, ως ανώτατο όργανο του κόμματος, έχει τη δυνατότητα να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Την Δευτέρα (14/10), ο Κασσελάκης προχώρησε σε ανάρτηση όπου αναδεικνύει την πρωτοφανή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να τον αποκλείσει από την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε βίντεο που δημοσίευσε, δήλωσε: «η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος». Υπογράμμισε, επίσης, ότι καλεί όλους να συμμετάσχουν και να μετατρέψουν την απογοήτευση σε αγώνα.

Η πλευρά του Κασσελάκη απάντησε άμεσα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του γραφείου Τύπου ως “σταλινική” και υπενθύμισε την αρμοδιότητα του συνεδρίου στο πλαίσιο των αποφάσεων που λαμβάνονται από την Κεντρική Επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι «άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», διευκρινίζοντας ότι ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση, παρά τις τυχόν αντικαταστατικές ενέργειες που παρατηρήθηκαν.

Στον αντίποδα, ο Κασσελάκης δήλωσε ότι η φυγή δεν είναι λύση και κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν ενεργά και να διεκδικήσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία του κόμματος. Κλείνοντας, ζήτησε από όσους δεν είναι ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου.

Πηγή: ethnos.gr