Σωκράτης Φάμελλος/Eurokinissi

«Δικαιολογημένη» χαρακτήρισε την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλειστεί από τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προεδρίας ο Στέφανος Κασσελάκης ο Σωκράτης Φάμελλος. Επεσήμανε ότι το Συνέδριο του κόμματος είναι σχεδιασμένο για να εξεταστεί το πολιτικό σχέδιο της επόμενης ημέρας και να παρουσιαστούν οι προτάσεις των υποψηφίων. Πρόσθεσε πως η συζήτηση σχετικά με άλλα θέματα θα μπορούσε να πλήξει την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φάμελλος επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την αντίδραση μιας οικογένειας σε ενέργειες που δεν ήταν σε συμφωνία με τη κοινή ταυτότητα του κόμματος. Δεν κατηγόρησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση των κανόνων που αφορούν την ταυτότητα και την ύπαρξή του.

Αναφορικά με την πιθανότητα να χαρακτηριστεί η απόφαση ως αντιδημοκρατική, ο Φάμελλος σημείωσε ότι «δεν είναι αντιδημοκρατικό όταν τηρούνται οι κανόνες» και υπογράμμισε πως οι επιλογές του προηγούμενου προεδρεύοντος ήσαν σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που είχε οδηγήσει σε συρρίκνωση και απαξίωση του κόμματος.

Τέλος, ο Φάμελλος απέκλεισε τη δυνατότητα διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα να δείξει μεγαλύτερη ενότητα και δύναμη για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις. Επισήμανε την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία εντός του κόμματος.

Πηγή: ethnos.gr